Лайм

Яскравий сезонний напій: готуємо освіжаючий мохіто з полуницею

Зробити його простіше простого

Мохіто – класичний літній коктейль родом із Куби. В оригіналі він готується із соком лайма, цукром, листям м'яти, ромом та газованою водою, але популярністю користуються і безалкогольний напій. А в сезон ягід до класичного варіанту коктейлю можна додати полуницю. theLime підібрав простий рецепт полуничного мохіто, яким поділилася у своєму Instagram фуд-блогер під ніком nisenitnitsia_.

Читайте також: Рецепт березового соку з апельсинами: цей смачний напій можна консервувати.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: м'ята, лайм, полуниця, Sprite, лід, цукор для декору.

Приготування:

Спочатку можна задекорувати келих: для цього змащуємо край соком лайма та обвалюємо його в цукрі, щоб вийшла оригінальна смужка зверху.

Полуницю ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжку і кладемо в глибоку ємність. Додаємо часточки лайма чи лимона, листочки промитої м'яти.

Читайте також: Сезон у розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт.

Товкушкою злегка притискаємо інгредієнти, щоб лайм і полуниця пустили сік, після чого коктейль переливаємо в келих і додаємо кубики льоду.

Потім заливаємо все Sprite або будь-якою іншою газованою водою. Мохіто з полуницею готовий!

Переглянути цей допис до Instagram

Настя фудблог (@nisenitnitsia_)

Цікаві новини для вас:

  1. Легка страва літнього меню: готуємо смачний салат з сьомгою, яйцем та помідорами.
  2. Смачна страва за лічені хвилини: рецепт молодої картоплі у сметанному соусі.
  3. Як приготувати полуничне морозиво-сендвіч із трьох інгредієнтів: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні