У сезон молодої картоплі хочеться насолодитися овочем, особливо якщо він вирощений на своїй грядці. Найчастіше її відварюють і подають із вершковим маслом та кропом або обсмажують на сковороді зі сметаною. Кулінарна блогерка Жанна Решетицька на своєму YouTube-каналі "Рецепти українською" розповіла, як приготувати молоду картоплю в духовці.
Інгредієнти: маленька молода картопля (розміром з волоський горіх), часник, сіль, зелень. Кількість інгредієнтів автор не вказує, а рекомендує орієнтуватися на власний смак.
Читайте також: Аранчіні – рисові кульки з начинкою і хрусткою скоринкою: як приготувати відому італійську страву.
Приготування:
Картоплю замочуємо в холодній воді і добре промиваємо, щоб пішла вся земля та видалилася зайва шкірка. Чистити картоплю не потрібно.
Дістаємо з води, зрізаємо биті частини та перекладаємо у глибоку тарілку. Солимо, посипаємо сухим часником або пропущеним через прес свіжим і поливаємо будь-якою олією. Добре перемішуємо, щоб спеції та олія рівномірно розподілилися по картоплі.
Замариновану картоплю перекладаємо у форму для запікання, бажано в один шар. Відправляємо в духовку та запікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Час залежить від розміру картоплі та від особливостей вашої духовки.
Через 30 хвилин відкриваємо духовку і перевертаємо картоплю виделкою, щоб вона рівномірно запеклася і утворилася хрумка скоринка з усіх боків.
Готову картоплю трохи остуджуємо і посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Подаємо на стіл і насолоджуємось смачним результатом.
Дізнайтесь також, як приготувати смачний салат із запечених овочів: корисний рецепт сезонної страви.