Лайм

Чистити не потрібно: запікаємо цілу молоду картоплю в духовці з часником

Спробуйте цей небанальний рецепт

У сезон молодої картоплі хочеться насолодитися овочем, особливо якщо він вирощений на своїй грядці. Найчастіше її відварюють і подають із вершковим маслом та кропом або обсмажують на сковороді зі сметаною. Кулінарна блогерка Жанна Решетицька на своєму YouTube-каналі "Рецепти українською" розповіла, як приготувати молоду картоплю в духовці.

Інгредієнти: маленька молода картопля (розміром з волоський горіх), часник, сіль, зелень. Кількість інгредієнтів автор не вказує, а рекомендує орієнтуватися на власний смак.

Читайте також: Аранчіні – рисові кульки з начинкою і хрусткою скоринкою: як приготувати відому італійську страву.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Картоплю замочуємо в холодній воді і добре промиваємо, щоб пішла вся земля та видалилася зайва шкірка. Чистити картоплю не потрібно.

Дістаємо з води, зрізаємо биті частини та перекладаємо у глибоку тарілку. Солимо, посипаємо сухим часником або пропущеним через прес свіжим і поливаємо будь-якою олією. Добре перемішуємо, щоб спеції та олія рівномірно розподілилися по картоплі.

Замариновану картоплю перекладаємо у форму для запікання, бажано в один шар. Відправляємо в духовку та запікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Час залежить від розміру картоплі та від особливостей вашої духовки.

Через 30 хвилин відкриваємо духовку і перевертаємо картоплю виделкою, щоб вона рівномірно запеклася і утворилася хрумка скоринка з усіх боків.

Готову картоплю трохи остуджуємо і посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Подаємо на стіл і насолоджуємось смачним результатом.

Дізнайтесь також, як приготувати смачний салат із запечених овочів: корисний рецепт сезонної страви.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою