Лайм

Чистити не потрібно: запікаємо цілу молоду картоплю в духовці з часником

Спробуйте цей небанальний рецепт

У сезон молодої картоплі хочеться насолодитися овочем, особливо якщо він вирощений на своїй грядці. Найчастіше її відварюють і подають із вершковим маслом та кропом або обсмажують на сковороді зі сметаною. Кулінарна блогерка Жанна Решетицька на своєму YouTube-каналі "Рецепти українською" розповіла, як приготувати молоду картоплю в духовці.

Інгредієнти: маленька молода картопля (розміром з волоський горіх), часник, сіль, зелень. Кількість інгредієнтів автор не вказує, а рекомендує орієнтуватися на власний смак.

Читайте також: Аранчіні – рисові кульки з начинкою і хрусткою скоринкою: як приготувати відому італійську страву.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Картоплю замочуємо в холодній воді і добре промиваємо, щоб пішла вся земля та видалилася зайва шкірка. Чистити картоплю не потрібно.

Дістаємо з води, зрізаємо биті частини та перекладаємо у глибоку тарілку. Солимо, посипаємо сухим часником або пропущеним через прес свіжим і поливаємо будь-якою олією. Добре перемішуємо, щоб спеції та олія рівномірно розподілилися по картоплі.

Замариновану картоплю перекладаємо у форму для запікання, бажано в один шар. Відправляємо в духовку та запікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Час залежить від розміру картоплі та від особливостей вашої духовки.

Через 30 хвилин відкриваємо духовку і перевертаємо картоплю виделкою, щоб вона рівномірно запеклася і утворилася хрумка скоринка з усіх боків.

Готову картоплю трохи остуджуємо і посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Подаємо на стіл і насолоджуємось смачним результатом.

Дізнайтесь також, як приготувати смачний салат із запечених овочів: корисний рецепт сезонної страви.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні