Літо – це традиційна гаряча пора заготівлі сезонних овочів і фруктів на зиму, тож господині поспішають приготувати найрізноманітніші варення і джеми з ягід, салати і закуски з овочів. Але якщо вам вже набридли знайомі усім з дитинства способи консервування, спробуйте цікавий експеримент і приготуйте на зиму смачний соус до м’яса з вишень.
Рецептом вишневого соусу до м’яса поділилася авторка YouTube-каналу "Будиночок в селі".
Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.
Для приготування соусу вам знадобляться такі інгредієнти:
- 3 літрових банки очищених від кісточок вишень,
- 0,5 кг цукру,
- 3 ст. л солі,
- 4 ст. л приправи карі,
- 1,5 ч. л меленого чорного перцю,
- 1,5 ч. л червоного перцю або пів стручка гіркого,
- 1 велика головка часнику або 1 ст. л сухого часнику,
- 2 ст. л крохмалю (краще брати кукурудзяний).
Також варто заздалегідь приготувати тару для соусу – краще брати невеликі банки з кришками.
Спочатку очищені від кісточок вишні потрібно перебити блендером на однорідну масу, а потім перетерти її на сито, щоб прибрати грудочки і шкірку.
Отримане пюре ставимо у каструлі на невеликий вогонь, підігріваємо і додаємо цукор і спеції, а також за бажанням часник.
Вишневе пюре доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні ще 30 хвилин. В кінці приготування додаємо до вишневої маси 2 ложки крохмалю, розведені у 3 столових ложках води, і продовжуємо уварювати, помішуючи, ще 10 хвилин.
Готовий соус розкладаємо у підготовлені вимиті та простерилізовані банки, закриваємо кришками, і даємо охолонути.
"Готовий соус має неймовірно красивий колір і аромат. Він буде чудовою закускою до м’яса та інших других страв", - резюмувала авторка відео.
- Раніше ми розповідали, як заготувати на зиму вишню у власному соці.
- Читайте також, як правильно заморожувати вишню, щоб зберегти її смак та вітаміни до зими.