Лайм

Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви

Слово "форшмак" на ідиші означає "попередній смак"

Є страви, які складають світове кулінарне надбання - їх обов'язково треба спробувати бодай раз у житті. До них можна сміливо віднести український борщ, іспанську паелью, французький круасан, канадський кленовий сироп, кавказький шашлик та близькосхідний хумус. У цьому переліку і справжній єврейський форшмак, який можна дуже легко і просто приготувати на власній кухні.

Рецептом справжнього єврейського форшмаку від шефині одного одеського ресторану поділилася фудблогерка Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.

За її словами, це максимально аутентичний рецепт.

"Оселедчика краще брати слабої солі, а ще краще "дунайку". Взагалі сюди підходить оселедець не першого сорту, а як кажуть одесити "ржавий", - розкрила Валентина секрет страви.

Інгредієнти:

  • Оселедець - 2 шт
  • Яйця відварені - 2 шт
  • Кисле яблуко - 1
  • Цибуля - 1 шт (маленька)
  • Масло вершкове - 70-90 г
  • Булочка - 1 шт;
  • Молоко для замочування(можна додати трішки вершків)

Як приготувати справжній форшмак

Оселедець чистимо від кісток і нарізаємо філе - його треба порубати дрібно ножем. Вважається, що форшмак треба різати саме ножем (ну на крайній випадок мʼясорубка).

Булочку чистимо від скоринки і замочуємо в молоці.

До оселедця додаємо натерте на максимально мілку тертку яблуко без шкірки.

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

"Яблучко обов'язково має бути кислим. Якщо яблуко не кисле, то в кінці за смаком можна додати трішки лимону", - пояснила блогерка.

Далі натираємо на тертку цибулю і яйця.

Булочку відтискаємо від лишньої рідини і додаємо до оселедця.

Додаємо мʼякого (саме м'якого!) вершкового масла і все ретельно перемішаємо. Особливо смакує з тостами з чорного хліба.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжню грузинську аджику - найкращий рецепт

Справжня грузинська аджика - це не та закуска, яку звикли готувати українські господині. Приготуйте гостру приправу за класичним рецептом

Як почистити праску від накипу - покрокова інструкція

Експерти розповіли, як почистити праску від накипу - вам потрібен білий оцет і вода

Мариновані помідори у виноградному листі - рецепт ефектної закрутки

Приготуйте мариновані помідори у виноградному листі на зиму - їхній смак не залишить байдужим нікого