img

Новини

18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
До всіх новин
Як приготувати форшмак - справжній єврейський рецепт
Слово "форшмак" на ідиші означає "попередній смак"

Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви

Понеділок, 23 вересня 2024, 13:40

Фото: з відкритих джерел

ava
Олена Токмач

Креативна редакторка

Є страви, які складають світове кулінарне надбання - їх обов'язково треба спробувати бодай раз у житті. До них можна сміливо віднести український борщ, іспанську паелью, французький круасан, канадський кленовий сироп, кавказький шашлик та близькосхідний хумус. У цьому переліку і справжній єврейський форшмак, який можна дуже легко і просто приготувати на власній кухні.

Рецептом справжнього єврейського форшмаку від шефині одного одеського ресторану поділилася фудблогерка Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.

За її словами, це максимально аутентичний рецепт.

"Оселедчика краще брати слабої солі, а ще краще "дунайку". Взагалі сюди підходить оселедець не першого сорту, а як кажуть одесити "ржавий", - розкрила Валентина секрет страви.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • Оселедець - 2 шт
  • Яйця відварені - 2 шт
  • Кисле яблуко - 1
  • Цибуля - 1 шт (маленька)
  • Масло вершкове - 70-90 г
  • Булочка - 1 шт;
  • Молоко для замочування(можна додати трішки вершків)

Як приготувати справжній форшмак

Оселедець чистимо від кісток і нарізаємо філе - його треба порубати дрібно ножем. Вважається, що форшмак треба різати саме ножем (ну на крайній випадок мʼясорубка).

Булочку чистимо від скоринки і замочуємо в молоці.

До оселедця додаємо натерте на максимально мілку тертку яблуко без шкірки.

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

"Яблучко обов'язково має бути кислим. Якщо яблуко не кисле, то в кінці за смаком можна додати трішки лимону", - пояснила блогерка.

Далі натираємо на тертку цибулю і яйця.

Булочку відтискаємо від лишньої рідини і додаємо до оселедця.

Додаємо мʼякого (саме м'якого!) вершкового масла і все ретельно перемішаємо. Особливо смакує з тостами з чорного хліба.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Як приготувати форшмак - справжній єврейський рецепт
img

Новини

18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
До всіх новин
Як приготувати форшмак - справжній єврейський рецепт
Слово "форшмак" на ідиші означає "попередній смак"

Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви

Понеділок, 23 вересня 2024, 13:40

Фото: з відкритих джерел

ava
Олена Токмач

Креативна редакторка

Є страви, які складають світове кулінарне надбання - їх обов'язково треба спробувати бодай раз у житті. До них можна сміливо віднести український борщ, іспанську паелью, французький круасан, канадський кленовий сироп, кавказький шашлик та близькосхідний хумус. У цьому переліку і справжній єврейський форшмак, який можна дуже легко і просто приготувати на власній кухні.

Рецептом справжнього єврейського форшмаку від шефині одного одеського ресторану поділилася фудблогерка Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.

За її словами, це максимально аутентичний рецепт.

"Оселедчика краще брати слабої солі, а ще краще "дунайку". Взагалі сюди підходить оселедець не першого сорту, а як кажуть одесити "ржавий", - розкрила Валентина секрет страви.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • Оселедець - 2 шт
  • Яйця відварені - 2 шт
  • Кисле яблуко - 1
  • Цибуля - 1 шт (маленька)
  • Масло вершкове - 70-90 г
  • Булочка - 1 шт;
  • Молоко для замочування(можна додати трішки вершків)

Як приготувати справжній форшмак

Оселедець чистимо від кісток і нарізаємо філе - його треба порубати дрібно ножем. Вважається, що форшмак треба різати саме ножем (ну на крайній випадок мʼясорубка).

Булочку чистимо від скоринки і замочуємо в молоці.

До оселедця додаємо натерте на максимально мілку тертку яблуко без шкірки.

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

"Яблучко обов'язково має бути кислим. Якщо яблуко не кисле, то в кінці за смаком можна додати трішки лимону", - пояснила блогерка.

Далі натираємо на тертку цибулю і яйця.

Булочку відтискаємо від лишньої рідини і додаємо до оселедця.

Додаємо мʼякого (саме м'якого!) вершкового масла і все ретельно перемішаємо. Особливо смакує з тостами з чорного хліба.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••