Лайм

Готуємо українські палюшки - особливий рецепт лінивих вареників

На Львівщині ми знаємо їх як палюшки, а на Івано-Франківщині – клюски

Українські палюшки - це одна з традиційних страв української кухні, їх ще називають "пальчиками", а по суті це ліниві вареники, але нарізані у формі довгастих паличок. Такою стравою дуже легко та ситно нагодувати сім'ю.

Як готувати українські палюшки, розповіла авторка Youtube-каналу "Смаколики Юлі".

Читайте також: "Дуже ліниві" пельмені - так просто ви ще не готували.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 1 кг
  • яйце куряче - 1 шт.
  • дрібка солі
  • борошно пшеничне - 300 г
  • сало чи бекон - 100 г
  • цибуля - 1 середня

Як приготувати українські палюшки

Ретельно помийте та почистіть картоплю від шкірки. Розріжте її на дві частини та відваріть до готовності у підсоленій воді. Відварену картоплю розімніть та поставте охолоджуватись. Якщо картопля вийшла неоднорідною, перекрутіть її на м’ясорубку або ще раз потовчіть.

Читайте також: Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.

Додайте до картопляного пюре яйце, всипте борошна (за бажанням можна додати трішки крохмалю). Замісіть еластичне тісто з картоплі і залишіть його відпочити на 15 - 20 хвилин.

Поки в каструлі закипає підсолена вода, починаємо формувати палюшки.

Розкачайте тісто на палюшки у велику ковбаску, наріжте шматочками та кожен з них сформуйте в невеличку ковбаску розміром в мізинець.

Фото: instagram.com/ulyana_khorunzha

Варіть палюшки у кип'ячій воді на малому вогні до легкого кипіння.

До готових палюшок додайте засмажку з сала чи бекону і цибулі і відразу подавайте до столу.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов.

  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні