Лайм

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Така форма подачі точно вам сподобається!

Хто не любить знайомий з дитинства салат, який має романтичну назву "Оселедець під шубою" або ж просто "Шуба"? Цей кулінарний артефакт радянської кухні пізнього періоду став шалено популярним у 1970-х роках, без нього не обходилося жодне свято в радянській родині, а на новорічному столі він займав своє гідне місце поряд із "Олів'є".

Фудеспертка Світлана Левицька пропонує дати цьому салату нове життя і прикрасити свій стіл тортиком-салатом за мотивами "Шуби".

Читайте також: Святковий варіант салату "Олів'є" - здивуйте своїх гостей.

Родзинка цього тортика - в буряковому мусі, який надає салату розкішного вигляду.

"До речі, не всі в цей салат додають яйця і багатьох цей інгредієнт дивує. А мені з ними дуже ніжно", - зазначила Світлана.

Для святкового оформлення торта-салату знадобляться дві розʼємні форми різного діаметру (20 і 22 см), а також блендер для збивання мусу.

Інгредієнти:

  • Буряк - 500 г
  • Оселедець - 1 шт
  • Дві великих картоплини
  • Дві морквини
  • Цибулина
  • Яйця - 4 шт
  • Майонез для змащування (його кількість залежить від того, якої соковитості салат ви любите)
  • Олія для змащування форм
  • Сіль, перець
  • Оцет
  • Цукор
  • Желатин - 9 г на 500 г буряка

Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.

Як приготувати торт-салат "Шуба" під буряковим мусом

1. Всі овочі та яйця відварюємо і охолоджуємо.

2. Оселедець чистимо і нарізаємо кубиками.

3. Цибулю ріжемо кубиками, додаємо 0.5 ч.л солі, 1 ч.л цукру, збризкуємо оцтом і залишаємо маринуватись.

4. Всі овочі і яйця натираємо на тертку. Буряк натираємо і залишаємо в блендері.

5. Зливаємо з цибулі рідину, додаємо оселедця і перемішуємо.

6. Меншу форму (діаметром 20 см) змащуємо олією і ставимо на тарілку. Викладаємо на дно терту картоплю, трохи змащуємо майонезом. Зверху висипаємо оселедця з цибулею, розрівнюємо. Викладаємо моркву, знову змащуємо майонез, наступний шар - яйця і трохи майонезу.

7. 9 г желатину розчиняємо в 50 мл води і залишаємо набухати.

8. До буряка додаємо 2-3 ст.л майонезу, сіль і перець за смаком, а потім перебиваємо блендером в однорідну масу.

9. Желатин прогріваємо до розчинення і вливаємо до буряка під час збивання.

10. З тортика обережно знімаємо меншу форму і ставимо більшу, попередньо змастивши її олією.

11. Заливаємо тортик буряковою масою, наче глазур'ю, і розрівнюємо.

12. Відправляємо у холодильник щонайменше на 2-3 години, щоб торт-салат настоявся, а "глазур" захолола.

Цікаві новини для вас:

  1. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.
  2. Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
  3. 5 салатів на Новий рік, які вже набили оскому – чим їх замінити.

Новини партнерів

Читайте також

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати

Знайдіть крабів серед омарів - нова головоломка ламає мозок

Головоломки тренують мозок і зір - пропонуємо знайти на картинці чотирьох крабів серед десятків омарів