Класичний медовик, як відомо, готують з тонких медових коржів, які перемащують сметанним кремом. Але кондитери часто вдосконалюють цей рецепт і додають до нього різні смаки. Спробуйте приготувати всім знайомий медовик з вишневою начинкою, яка додасть йому приємну кислинку.
Власним рецептом приготування медовика з вишневою начинкою поділилася 22- річна фудблогерка, що пише під ніком katia_cooking.
Читайте також: Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника.
Оновлений варіант медовика складається з медових коржів, сметанного крему та вишневого конфі.
"Цей ароматний і смачнючий торт настільки ніжний, що буквально тане в роті. А готувати його дуже просто", - розповіла блогерка.
Інгредієнти
Для коржів:
- Яйця 3 шт.
- Цукор 150 г
- Мед 140 г
- Вершкове масло 90 г
- Сода 1 ч.л
- Борошно 400 г
Для крему
- Жирна сметана 500 г
- Цукор 150 г
- Ваніль 0,5 ч. л
Для конфітюру
- Вишні 400 г
- Цукор 100 г
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст.л
Фрукти, ягоди, горіхи для декору
Читайте також: Скуштували б торт з буряка? Рецепт оригінального десерту.
Як приготувати медовик з вишневою начинкою
1. В каструлі з'єднайте яйця, цукор, мед і масло, все перемішайте і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння, додайте соду і дуже швидко перемішайте - маса відразу збільшиться в розмірі і стане світлішою.
2. Зніміть масу з вогню і додайте до неї просіяне борошно, все гарно перемішайте і замісіть тісто. Воно має вийти трохи липким.
3. Тісто покладіть на присипану борошном поверхню, накрийте рушником і залиште на 15 хвилин, щоб воно "відпочило". Якщо через зазначений час тісто ще буде дуже липким, додайте трішки борошна та замісіть тісто ще раз - воно повинно бути мʼяким.
4. Розділіть тісто на 8-10 шматочків і розкачайте кожен на тонкий корж діаметром 20 см.
5. Випікайте коржі почергово у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 4-5 хв до золотистого кольору. Рештки коржів перебийте в крихту для обсипання торта.
Читайте також: Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу.
6. Для крему збийте всі інгредієнти та поставте його в холодильник.
7. Для вишневого конфітюру в каструлі перебийте блендером заморожену вишню без кісточок, додайте цукор і поставте на середній вогонь. Після закипання зменште вогонь, додайте крохмаль і проваріть до загустіння ще 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Охолодіть конфітюр.
8. Зберіть торт, перекладаючи коржі кремом і конфітюром, чергуючи начинки: на перший корж кладемо вишню, на наступний корж - крем. В такому порядку збираємо інші коржі.
9. Залишками крему змастіть боки, обсипте попередньо підготовленою крихтою та поставте у холодильник на ніч для стабілізації. Прикрасьте ягодами, горіхами чи іншим декором.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати знаменитий спалений чізкейк Сан-Себастьян.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з яблуками.
Цікаві новини для вас: