Лайм

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Поєднання з кисло-солодкими вишнями - просто неймовірне!

Класичний медовик, як відомо, готують з тонких медових коржів, які перемащують сметанним кремом. Але кондитери часто вдосконалюють цей рецепт і додають до нього різні смаки. Спробуйте приготувати всім знайомий медовик з вишневою начинкою, яка додасть йому приємну кислинку.

Власним рецептом приготування медовика з вишневою начинкою поділилася 22- річна фудблогерка, що пише під ніком katia_cooking.

Читайте також: Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника.

Оновлений варіант медовика складається з медових коржів, сметанного крему та вишневого конфі.

"Цей ароматний і смачнючий торт настільки ніжний, що буквально тане в роті. А готувати його дуже просто", - розповіла блогерка.

Інгредієнти

Для коржів:

  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 150 г
  • Мед 140 г
  • Вершкове масло 90 г
  • Сода 1 ч.л
  • Борошно 400 г

Для крему

  • Жирна сметана 500 г
  • Цукор 150 г
  • Ваніль 0,5 ч. л

Для конфітюру

  • Вишні 400 г
  • Цукор 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст.л

Фрукти, ягоди, горіхи для декору

Читайте також: Скуштували б торт з буряка? Рецепт оригінального десерту.

Як приготувати медовик з вишневою начинкою

1. В каструлі з'єднайте яйця, цукор, мед і масло, все перемішайте і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння, додайте соду і дуже швидко перемішайте - маса відразу збільшиться в розмірі і стане світлішою.

2. Зніміть масу з вогню і додайте до неї просіяне борошно, все гарно перемішайте і замісіть тісто. Воно має вийти трохи липким.

3. Тісто покладіть на присипану борошном поверхню, накрийте рушником і залиште на 15 хвилин, щоб воно "відпочило". Якщо через зазначений час тісто ще буде дуже липким, додайте трішки борошна та замісіть тісто ще раз - воно повинно бути мʼяким.

4. Розділіть тісто на 8-10 шматочків і розкачайте кожен на тонкий корж діаметром 20 см.

5. Випікайте коржі почергово у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 4-5 хв до золотистого кольору. Рештки коржів перебийте в крихту для обсипання торта.

Читайте також: Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу.

6. Для крему збийте всі інгредієнти та поставте його в холодильник.

7. Для вишневого конфітюру в каструлі перебийте блендером заморожену вишню без кісточок, додайте цукор і поставте на середній вогонь. Після закипання зменште вогонь, додайте крохмаль і проваріть до загустіння ще 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Охолодіть конфітюр.

8. Зберіть торт, перекладаючи коржі кремом і конфітюром, чергуючи начинки: на перший корж кладемо вишню, на наступний корж - крем. В такому порядку збираємо інші коржі.

9. Залишками крему змастіть боки, обсипте попередньо підготовленою крихтою та поставте у холодильник на ніч для стабілізації. Прикрасьте ягодами, горіхами чи іншим декором.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Грушевий тарт татен - приготуйте французький пиріг по-новому.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Осінній десерт за 15 хвилин - рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.

Новини партнерів

Читайте також

Китайський Новий рік: коли зустрічають і головні традиції свята

Китайський Новий рік, відомий також як Свято Весни, 2025 році розпочнеться 29 січня і триватиме до 16 лютого

Як зробити найкращий ґрунт для розсади в домашніх умовах

Городники розповіли, як приготувати найкращий ґрунт для розсади в домашніх умовах своїми руками