Лайм

Роуз МакГоуен розкритикувала наряд Наталі Портман на "Оскарі", назвавши її активізм огидним

На церемонії нагородження премії "Оскар" актриса Наталі Портман перетворила своє вбрання на протест: на лацканах її накидки від Dior були вишиті імена жінок-режисерів, яких Американська кіноакадемія не номінувала.

"Я просто хотіла відзначити внесок жінок, яких не визнали за їхню приголомшливу роботу цього року", - сказала Портман про Грету Гервіг ("Маленькі жінки"), Лорін Скафарію ("Стриптизерши"), Лулу Вонг ("Прощання"), Мати Діоп ("Атлантика"), Селін Сьямме ("Портрет дівчини у вогні"), Альму Харель ("Лапочка") та інших.

Хоча багато хто визнав посил Портман корисним і важливим, актриса Роуз МакГоуен виступила в Facebook з жорсткою критикою її активізму.

"Я вважаю активізм Портман глибоко образливим для тих із нас, хто насправді виконує цю роботу. Я пишу це не через заздрість, я пишу з відразою. Я просто хочу, щоб вона та інші актриси робили справу, - написала МакГоуен на своїй сторінці . - Наталі, ти працювала з двома жінками-режисерами протягом своєї дуже довгої кар'єри - одна з них була тобою. Ти маєш продюсерську компанію, яка найняла рівно одну жінку-режисера - тебе".

На думку МакГоуен, актриси А-класу могли б змінити світ, якби зайняли активну позицію, але замість цього стають проблемою.

"Так, ти, Наталі. Ти проблема. Порожні слова є проблемою. Хибна підтримка інших жінок - проблема, - різко заявила вона. - Поки ти і твої колеги-актриси не станете справжніми, зроби ласку, повісь свій вишитий плащ активіста".

Хоча користувачі підтримали МакГоуен в коментарях, багато також лаяли її за різку критику.

"Вона може і не бути активісткою, але вона хоча б підтримує таких активісток, як ти! Немає нічого поганого у використанні її платформи, щоб привернути увагу до проблеми. Це гарний початок!"

"Ти, здається, також є частиною проблеми. Це сумно. Приниження інших жінок не допоможе вашій справі. І це не дуже добре виглядає".

"Схоже, прийшов час попрощатися з Роуз. Я завжди підтримував твою боротьбу, але приниження когось, хто теж вирішив висловитися, мені не підходить. Чао".

  • Нагадаємо, 92-я церемонія вручення кінопремій Оскар-2020 відбулася в ніч на 10 лютого в Лос-Анджелесі. Золоті статуетки вручили лауреатам в 24 категоріях.
  • Головний "Оскар" в категорії "Кращий фільм" дістався південнокорейському фільму "Паразити" режисера Пона Джун-Хо. Комедійно-драматична картина з елементами трилера стала першою не англомовною, яка удостоїлася нагороди в цій категорії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях