Лайм

Дружина і мати українського співака опинилися в лікарні з підозрою на коронавірус

У Назара Савко і його рідних діагностували пневмонію

Львівський співак і фіналіст шоу "Голос країни-2" Назар Савко розповів про підозру на коронавірус у чотирьох членів своєї родини. Емоційним зверненням 40-річний музикант нагадав, що Covid-19 "існує і дуже заразний".

Фото: Facebook

"Першою захворіла дружина. 2 травня злягла в хаті зі слабкістю, кашлем, температурою 38.5 градусів. 4 травня температурив вже я, але у мене через 4 дні минуло. Почувався добре, хоча підкашлював трішки. Дружина полегшення не відчувала, і ми вирішили обидва здати аналізи (рентген, аналіз крові, експрес-тест і ПЛР). у Наді рентген показав двосторонню пневмонію, у мене - гострий бронхіт. Експрес-тест у обох був негативний (медсестра позитивного ще не бачила). Залишилося чекати ПЛР з Києва. Ще до сих пір чекаємо", - написав співак у Facebook.

Дружина музиканта почувалася все гірше, температура не спадала, і 12 травня її поклали в лікарню. Через 2 дні в інфекційне відділення потрапила його 74-річна мама - із запаленням легенів і температурою. Наступного дня захворів 76-річний батько, який лікується вдома. Наразі під наглядом лікарів залишається лише мати Савка, але погані новини не закінчилися: 19 травня запалення легенів виявили вже і у нього.

"З'явився біль з правого нижнього боку спини, хоча температура нормальна, - сказав він. - Кілька днів тому я зробив аналіз крові, він був нормальний. А зараз у мене ШОЕ збільшилася в рази. Йде запальний процес, і мені діагностували пневмонію".

Співак також сказав, що до недавнього часу був "атеїстом коронавірусу", але тепер очікує нового буму захворюваності і закликає людей без ознак хвороби не здавати ПЛР-аналіз. "У черзі одному хворому потрібно дочекатися аналізу 10 здорових людей. І це очікування іноді межує з життям і смертю", - сказав він.

  • Телеведуча Алла Мазур, яка після тривалого лікування раку повертається в ефір, закликала українців дотримуватися карантину. "Поруч можуть опинитися люди з мінімальним імунітетом. Ті, хто ще лікується від онко", - нагадала вона.
  • Юрій Горбунов нагадав фанатам, що карантин не скасували, але ті накинулися на нього з критикою. Згадка про проблеми може зробити ворога навіть з народного улюбленця.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях