Лайм

Маша Єфросиніна назвала 5 важливих серіалів про підлітків, які варто побачити всім батькам

У списку телеведучої знайшлося місце і для українського серіалу

У День захисту дітей багато українських зірок звернулися до шанувальників з важливими посланнями. Джамала поділилася зворушливою мрією, alyona alyona випустила емоційний трек "Пам'ятаю", а Маша Єфросиніна порадила в Instagram 5 серіалів, які допоможуть краще зрозуміти дітей підліткового віку.

Маша Єфросиніна з 16-річною дочкою Нано.Фото: instagram.com/mashaefrosinina/

"Сьогодні мені захотілося порекомендувати вам п'ять серіалів, які змусять подумати про ті моменти у стосунках з дітьми, що потребують пильної уваги. Мало того, що це п'ять приголомшливих кіноробіт з блискучою грою як дорослих так і дітей, так ще і гарантую, що вас так просто вони не відпустять", - написала мати 16-річної Нани і 9-річного Олександра.

Ці шоу телеведуча виділила з безлічі сучасних підліткових серіалів.

Захищаючи Джейкоба (2020)

Помічник окружного прокурора Енді Барбер живе благополучним життям з дружиною Лорі і 14-річним сином Джейкобом. У парку біля місцевої середньої школи знаходять тіло однокласника Джейкоба, Бена Ріфкіна. Мотив вбивства невідомий, і разом з детективом Полою Даффі Енді виявляє можливого підозрюваного - засудженого педофіла Леонарда Патца. Незабаром, проте, в злочині звинувачують сина Енді, а сам він знаходить в його кімнаті ніж, який міг бути знаряддям вбивства.

13 причин чому (2017-2020)

Через два тижні після самогубства 17-річної Ханни Бейкер її однокласник Клей Дженсен знаходить на порозі будинку коробку з аудіокасетами. На них Ханна докладно розповідає, чому вирішила звести рахунки з життям. Цей аудіощоденник розкриває моторошні подробиці про насильство в старшій школі, жорстокостість заможних спортсменів, цькування та інші проблеми сучасних підлітків.

Статеве виховання (2019-2020)

Син популярного сексолога Джин Мілберн Отіс неоднозначно ставиться до сексу, але об'єднується з самовпевненою однокласницею Мейв заради заробітку. Герої починають допомагати своїм товаришам вирішувати сексуальні проблеми, попутно розкриваючи важливі для кожного підлітка теми сексуальної ідентичності, романтичних стосунків, мастурбації, контрацепції, ранньої вагітності і ризикованої сексуальної поведінки.

І всюди тліють пожежі (2020)

Життя зразкової родини Річардсон з багатого американського передмістя несподівано переплітається з долею неблагополучної Мії Уоррен та її дочки Перл, які орендують флігель неподалік від їхнього особняка. Мія влаштовується до своїх орендодавців домоправителькою, а Перл вступає до місцевої престижної школи, вражаючи синів Річардсон. Крім проблеми расизму, материнства і любовних трикутників серіал піднімає невичерпну тему нерівності в американському суспільстві.

Перші ластівки (2019)

На початку навчального року старшокласниця стрибає з даху багатоповерхівки, і слідча Ольга Макарова береться з'ясовувати, чи була її смерть самогубством, або ж дівчину зіштовхнули з даху. Спілкуючись з учнями, вчителями та батьками, вона розкриває цілу купу проблем українських підлітків. Серед них - цькування, самотність, булінг, комплекси та інші питання, добре знайомі кожному учню.

  • Раніше сценаристка "Спійматі Кайдаша" Наталя Ворожбит розповіла про 7 хороших серіалв, які варто подивитися любителям неординарних історій.
  • TheLime зібрав 5 міні-серіалів, які можна подивитися за один день. Короткі, але захоплюючі шоу сподобаються любителям детективів, комедій, драми, фантастики і гострої сатири.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях