Лайм

Останній живій зірці фільму "Віднесені вітром" виповнилося 104 роки

Актриса Олівія де Хевілленд відсвяткувала день народження

1 липня 104 роки виповнилося Олівії де Хевілленд - дворазовій лауреатці "Оскара", яка зіграла Мелані Вілкс у фільмі "Віднесені вітром" (1939). Де Хевілленд, що живе в Парижі, є останньою живою зіркою класичної екранізації Маргарет Мітчелл, в якій також зіграли Вів'єн Лі і Кларк Гейбл.

Олівія де Хевілленд в ролі Мелані Вілкс Фото: Wikipedia

У 1940 році актриса була номінована на "Оскар" за кращу жіночу роль другого плану, але поступилася нагородою Гетті МакДеніел, що зіграла Мамушку. Першу свою статуетку де Хевілленд забрала лише в 1946 році, зігравши у фільмі "Кожному своє", а другу - три роки по тому за роль у драмі "Спадкоємиця".

Олівія де Хевілленд також отримала знак особливої пошани в 2017 році, ставши найстарішою жінкою в світі, якій присвоїли титул Дами. "Надзвичайно горда тим, що королева призначила мене Дамою-Командором Ордена Британської імперії, - сказала вона. - Напередодні мого 101-го дня народження це найприємніший з подарунків".

  • Фільм "Віднесені вітром" нещодавно повернули в бібліотеку HBO Max після тимчасового видалення через расистські упередження. Тепер картина супроводжується коментарем кінознавця, який пояснює її історичний контекст.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях