Лайм

Президентську компанію Каньє Веста підтримали республіканці - йому допомагає адвокат Трампа

Критики вважають участь репера в виборах спробою відібрати голоси у конкурента Дональда Трампа

Незалежний кандидат в президенти США Каньє Вест отримав підтримку республіканців, а вести справи йому допомагає адвокат Дональда Трампа. Про перебіг виборчої кампанії репера повідомило видання People.

Дональд Трамп і Каньє Вест в 2016 році Фото: Getty Images

Незважаючи на загострення біполярного розладу і сімейні конфлікти, 43-річний Вест вже подав документи на участь у виборах в 9 штатах, хоча не встиг зробити це в Нью-Йорку, Техасі і кількох інших місцях. Репортери помітили, що виборчою кампанією Веста в Вісконсині займається Лейн Руланд, адвокат Дональда Трампа і представник Національного комітету Республіканської партії у 2016 році.

Сам президент США запевняє, що нічого не знає про допомогу, яку Республіканська партія надає Весту. "Ні, зовсім нічого. Але ми з ним дуже добре ладнаємо. Мені подобається і він, і його дружина", - сказав Трамп. Прес-секретар Республіканської партії штату Вісконсін, в свою чергу, заявила, що вони "вітають" заявку Уеста і всіх інших кандидатів, допущених до участі в гонці.

Офіційні особи-демократи розкритикували кампанію Трампа і тих, хто допомагає реперу потрапити в бюлетені. Критики вважають, що участь Каньє у виборах - всього лише спроба республіканців відібрати голоси у головного конкурента Трампа, колишнього віце-президента Джо Байдена.

"Агент-республіканець намагається включити Каньє Веста до виборчих бюлетенів. Який огидний капосний трюк, ніякої поваги до виборців або того, через що проходить Каньє", - написав у Twitter Бен Родс, колишній заступник радника з національної безпеки при президенті Бараку Обамі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.