Лайм

У Бельгії почали реставрацію старого фонтану і виявили шкатулку з серцем мера - прям як у казках

Градоначальник так сильно любив місто, що віддав йому своє серце

У бельгійському місті Верв'є при реставрації старого фонтану, присвяченого першому меру П'єру Давиду, була виявлена цинкова шкатулка, всередині якої лежало забальзамоване серце градоначальника.

Коробка знаходилася у верхній частині пам'ятника, прямо біля бюста мера, за каменем, який робочі видалили під час ремонтних робіт, пише BBC News. На скриньці було нанесене гравірування: "Серце П'єра Давида було урочисто поміщено в монумент 25 червня 1883 року".

Шкатулка була захована в цьому камені Фото: verviers.be

Відомо, що П'єр Давид помер в 1839 році, а його орган був закладений в конструкцію тільки через 44 роки після його смерті. Владі міста потрібні були роки для збору коштів, щоб спорудити гідний монумент першому меру.

Фонтан у Верв'є Фото: verviers.be

Чиновник керував містом у 1800-1808 роках, коли ця територія ще перебувала під владою Франції. У 1830 році, коли в результаті революції з'явилося незалежне королівство Бельгія, П'єр Давид знову був обраний на пост мера.

За цей час градоначальник зробив багато корисного для місцевих жителів, зокрема заснував в місті пожежну команду. Давид дуже любив місто і людей, і користувався великою повагою у населення.

П'єр Давид Фото: verviers.be

Після смерті чиновника стала ходити легенда, що мер так сильно любив своє місто, що не тільки вклав в його розвиток всіх зусилля, а й віддав йому своє серце. І тільки через роки люди дізналися, що ж то була не байка.

Наразі скринька знаходиться в музеї образотворчих мистецтв у Верв'є. Тепер кожен бажаючий може поглянути на пам'ятник, правда, в закритому вигляді.

Шкатулка з серцем першого мера Фото: verviers.be

Реконструкція фонтану Фото: verviers.be

  • Раніше ми розповідали, як житель іспанського міста Убеда Хуан Франсиско планував зробити ремонт в своєму будинку, але навіть не підозрював, до чого призведе ця затія. Демонтувавши одну зі стін, чоловік виявив унікальну знахідку, про існування якої не міг і припустити.
  • Читайте також на theLime історію про те, як фермер знайшов на ділянці 300-кілограмовий сейф з запискою - він змінив його життя на карантині.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм