Лайм

Позашлюбна дочка короля Бельгії стала принцесою в 52 роки - свій титул вона відстояла в суді

Дельфіна Боель домагалася визнання більше 10 років

Позашлюбна дочка колишнього бельгійського короля Альберта II виграла суд і отримає ті ж права і титули, що є у законних дітей її батька. Так художниця Дельфіна Боель стане принцесою Бельгії в 52 роки, пише BBC.

Фото: Getty Images

Король Альберт, який в 2013 році зрікся престолу на користь сина Філіпа, визнав себе батьком Дельфіни лише в січні 2020 року. Більше 10 років жінка домагалася проведення ДНК-тесту, на який Альберт пішов лише після погрози штрафу в 5000 євро.

Мати Боель, баронеса Сибілла де Селіс Лоншам, стверджує, що її роман з Альбертом тривав 18 років і закінчився, коли їхній дочці було 16. Сама Дельфіна вперше назвала ім'я свого біологічного батька в інтерв'ю 2005 року. Лише після того, як він відрікся від престолу і втратив імунітет від судового переслідування, вона ініціювала розгляд.

"Перемога в суді ніколи не замінить батьківської любові, але вона дає почуття справедливості, - сказав Марк Уттендаеле, адвокат Боель. - Багато інших дітей, які пройшли через подібні випробування, можуть знайти в собі сили протистояти".

Тепер Дельфіна Боель і двоє її дітей можуть носити королівське прізвище Саксен-Кобург. Після смерті Альберта вона також отримає право на спадщину разом з трьома його іншими дітьми - принцом Лораном, принцесою Астрід і Філіпом, нинішнім королем Бельгії. Також Альберту доведеться заплатити майже 3,4 мільйона євро, щоб покрити судові витрати.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

"Захищатиму Сергія Жадана, а не тих, хто на нього котить бочку". Інтерв’ю з Олександром Положинським

Олександр Положинський розповів про військову службу, творчість в умовах війни та висловився щодо публічної критики Сергія Жадана.

"Особисто я не зіштовхувалася з цензурою на телемарафоні". Інтерв’ю з Марічкою Падалко

Українська телеведуча Марічка Падалко поділилася цікавою інформацією про Майкла Дугласа, розповіла про благодійну діяльність та роботу під час війни.

"Ось зранку був у психотерапевта. Це взагалі мені допомагає не забити болт на життя". Інтерв’ю з MÉLOVIN

MELOVIN розповів про новий досвід у кріслі журі, концерти в Україні та за кордоном, а також про те, як він допомагає українській армії.