Лайм

Хлопець знайшов на горищі картоплю фрі часів Другої світової війни - тепер він знає минуле на смак

Нас часто оточують речі, які несуть в собі частинку історії

Житель німецького Білефельда Маріус Рюгге випадково виявив на горищі старі дерев'яні ящики. Хлопця розпирало від цікавості і він вирішив заглянути всередину. Вміст його дуже здивував, адже там знаходилася їжа з минулого.

24-річний хлопець помітив дивні коробки в будівлі, де він працював. Вони, по всій видимості, так і залишалися непоміченими кілька десятків років, поки ними не зацікавився співробітник компанії, пише WELT.

Фото: dpa / Marius Rügge

Коли Маріус відкрив одну з коробок, то побачив там сушену картоплю фрі. Дослідивши продукт, хлопець зрозумів, що ця картопля є частиною запасів провізії Австралійських військ часів Другої світової війни.

"Можу припустити, що під час війни або після війни вони якимось чином опинилися в вугільному цеху, який раніше був тут", - поділився Рюгге.

Фото: dpa / Marius Rügge

У ящиках з сушеною картоплею також перебувала інструкція з приготування. Хлопець, звичайно ж, вирішив спробувати минуле на смак і взявся виконувати інструкцію. Він замочив пару картопляних брусків в воді на дві години, а потім підігрів їх в мікрохвильовці.

Смак страви його розчарував, адже картопля була вже неїстівною. "На смак як цвіль і лише віддалено нагадує картоплю", - сказав Маріус.

  • Хлопець знайшов у своєму будинку схованку зі старими любовними листами, і їх зміст схожий на романтичний фільм. Автором послань була невідома закохана дівчина.
  • Раніше ми розповідали, як житель іспанського міста Убеда планував зробити ремонт в своєму будинку, але навіть не підозрював, до чого призведе ця затія. Демонтувавши одну зі стін, чоловік виявив унікальну знахідку, про існування якої не міг і припустити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм