Лайм

Фотограф знімає рудоволосих людей по всьому світу - його фото показують їх красу та незвичність

Найкращі знімки він помістив в свою фотокнигу "Руді"

Шотландський фотограф Кіран Доддс протягом семи років фотографує рудоволосих людей по всьому світу, щоб в результаті кращі знімки зібрати в свою книгу "Руді". У своїх роботах він показує всю красу і незвичність, але при цьому і схожість рудих один на одного.

Фотограф, який сам є власником рудого кольору волосся, завжди хотів дізнатися у інших "рижиків", чи відчувають вони свою винятковість. Так і народилася ідея його фотопроекту. Спочатку він знімав людей в рідній Шотландії, де рудий колір волосся є синонімом всієї нації, а потім став їздити й по іншим куточкам планети, пише Bored Panda.

Кіран Доддс Фото: kierandodds.com

"Я працював більше семи років в різних місцях Великобританії. В Лондоні я зустрів рудих з усього світу. Але в Шотландії я побачив, що вам не потрібно їхати далеко. У одного хлопчика був прадід з Індії, а в іншого - мати зі Східної Європи і батько з Середнього Сходу", - розповів Кіран.

Фото: kierandodds.com

Фото: kierandodds.com

В результаті у Кирана вийшла книга-альбом під назвою "Руді". "Мені здається, це якраз дуже вірний опис. Тому що цей колір волосся не червоний, як поштовий ящик або кров, а це змішання золотого, жовтого та червоного", - говорить фотограф.

Фото: kierandodds.com

Фото: kierandodds.com

Фото: kierandodds.com

Фото: kierandodds.com

Фото: kierandodds.com

Фото: kierandodds.com

Фотокнигу Кіран присвятив своїм дочкам-близнятам, знімок яких теж прикрашає сторінки видання.

Дочки Кірана Доддса Фото: kierandodds.com

  • Фотограф Джей Вайнстайн подорожує світом та робить портрети незнайомців для свого проекту під назвою "Я просто попросив їх посміхнутися". Він просить випадкових людей позувати в природному стані та з посмішкою. Якщо порівняти два фото - різниця вражає.
  • Сільські жителі індонезійського острова Бутон мають електричний синій колір очей. Їх неймовірна зовнішність пов'язана з рідкісним захворюванням. Про плем'я з пронизливими очима стало відомо завдяки індонезійському фотографу Корчину Пасарібу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм