Лайм

Найгучніші скандали шоу-бізнесу в 2020 році: кого з зірок обговорювали найбільше

Життя цих знаменитостей опинилося в центрі суспільної уваги

2020 рік виявився багатим на потрясіння, і сферу шоу-бізнесу вони теж не минули. І хоча зіркові скандали навряд чи можуть конкурувати з пандемією, катастрофами і виборами, користувачі мережі в Україні та світі уважно стежили за їх розвитком. theLime згадує 7 подій, які привернули найбільше уваги в 2020 році.

Відмова принца Гаррі і Меган Маркл від королівського життя

8 січня 2020 року принц Гаррі і Меган Маркл приголомшили світ відмовою від королівських повноважень. Втомлена від нападок жовтої преси пара вирішила почати незалежне від Букінгемського палацу життя, не запитавши поради у королівської родини. Світ з цікавістю стежив, як бунтарі з маленьким сином Арчі шукали притулок в Канаді, втекли в США в розпал епідемії Covid-19, а потім осіли в багатомільйонному особняку російського олігарха-махінатора.

Багато хто досі звинувачує Меган Маркл в розвалі королівської родини, і серед її головних критиків - її рідний батько. Але всю відповідальність за "Мегзіт" Гаррі взяв на себе. Принц заявив, що всього лише хотів захистити дружину від долі покійної принцеси Діани, яку папараці переслідували аж до трагічної смерті в 1997 році.

Фото: instagram.com/sussexroyal/

Суд і вирок Харві Вайнштейна

11 березня 2020 року оскароносного продюсера Харві Вайнштейна засудили до 23 років тюремного ув'язнення. Такий суворий вирок став вишенькою на торті #MeToo - руху, який захопив світ в 2017 році після перших звинувачень на адресу опального кіномагната. За 3 роки більше 90 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях і насильстві, і два інциденти вдалося довести.

Суд над Вайнштейном тривав 5 днів, після закінчення яких його визнали винним у зґвалтуванні актриси Джесіки Манн і примусі до орального сексу асистентки Міріам Хейлі. І хоча адвокати Вайнштейна запевняють, що через проблеми з серцем він не проживе в тюрмі більше 5 років, колишній продюсер вже отримав новий позов від чотирьох жінок. Навесні його конвоюють в Лос-Анджелес, де він знову постане перед судом.

Фото: Wikipedia

Арешт Гіслейн Максвелл

У липні ФБР затримало Гіслейн Максвелл - британську світську левицю і найближчу соратницю фінансиста Джеффрі Епштейна, який в 2019 році наклав на себе руки в тюремній камері. Жінці загрожує до 35 років ув'язнення за втягнення неповнолітніх у простітутцію і торгівлю людьми. Прокуратура заявила, що Максвелл втиралася в довіру до юних дівчат, заманювала їх в маєток Епштейна для "масажу", після чого змушувала вступати в статевий зв'язок з магнатом і його впливовими друзями. Одним з них, до речі, є син королеви Єлизавети принц Ендрю. У зв'язку зі скандалом він змушений був відмовитися від королівських повноважень і сховатися в тінь.

Суд над Гіслейн Максвелл призначений на 12 липня 2021 року. Аудиторія з цікавістю чекає засідань, адже свого часу Епштейна і Максвелл пов'язували не тільки з принцом Ендрю, але також з Дональдом Трампом, Біллом Клінтоном та іншими впливовими людьми.

Дональд Трамп, Меланія Трамп, Джеффрі Епштейн і Гіслейн Максвелл Фото: Getty Images

ДТП і вирок Михайла Єфремова

8 вересня російського актора Михайла Єфремова засудили до 8 років ув'язнення за п'яне ДТП, в якому загинув 57-річний чоловік. У червні позашляховик артиста вилетів на зустрічну смугу і врізався у фургон Lada. Медики, які оглянули Єфремова на місці аварії, виявили в його крові 2,1 проміле алкоголю - еквівалент 1 випитої пляшки горілки. Спочатку актор розкаявся і визнав провину, але пізніше забрав свої слова назад. "Як я можу визнати свою провину, коли я нічого не пам'ятаю?" - заявив він.

У суді Єфремов продовжував наполягати, що в момент ДТП сидів в кріслі пасажира, а машиною керував "невідомий молодий чоловік", який "зник з місця подій". Незважаючи на відмовки, Пресненський суд Москви засудив актора до 8 років колонії загального режиму. Просити про УДЗ він зможе не раніше ніж через 4 роки.

Фото: Wikimedia Commons

Провальний суд і звільнення Джонні Деппа

6 листопада студія Warner Bros розірвала контракт з Джонні Деппом, позбавивши його роботи в популярній франшизі "Фантастичні тварини". Акторові довелося попрощатися з роллю злого чарівника Гріндельвальда після програної справи про наклеп проти таблоїду The Sun. Скандал розгорівся ще в 2018 році, коли видання звинуватило Деппа в побитті колишньої дружини Ембер Херд. 57-річний актор намагався довести невинність, і в ході суперечок колишнього подружжя в ЗМІ потрапило безліч брудних подробиць їхніх стосунків. В результаті суддя визнав правдоподібними 12 з 14 нападів, про які повідомила Херд, а претензії Деппа залишилися без відповіді.

Хоча актор збирається оскаржити рішення суду, роль Геллерта Гріндельвальда все ж віддали Мадсу Міккельсену. І хоча фанати пригрозили "Фантастичним створінням" бойкотом і зібрали сотні тисяч підписів за повернення Деппа, Warner Bros свого рішення змінювати не стали.

Фото: instagram.com/johnnydepp/

Регіна Тодоренко і домашнє насильство

У квітні в соцмережах бурхливо обговорювали позицію Регіни Тодоренко, яка в інтерв'ю Peopletalk засудила жінок-жертв домашнього насильства. Їх телеведуча і блогер назвала психічно хворими людьми, які самі провокують кривдників і не докладають достатньо зусиль, щоб на них не підіймали руку.

Щоб усвідомити помилку, Тодоренко довелося втратити контракти з PepsiCo, P&G та іншими брендами, які визнали її слова неприйнятними. У соцмережах вона зустріла тонни критики, втихомирити яку не допомагало навіть заступництво знаменитих друзів. Втім, телеведуча знайшла вихід з "палаючої хати", знявши фільм про домашнє насильство. Тодоренко заявила, що правда про кричущу проблему коштувала всіх титулів, контрактів та довіри глядачів.

Фото: instagram.com/reginatodorenko/

Розлучення і друге весілля Володимира Остапчука

6 березня 2020 року суд розлучив українського ведучого Володимира Остапчука з матір'ю двох його дітей Оленою Войченко. Уже в травні він представив ЗМІ свою нову кохану Христину Горняк, а жовтні повів її під вінець. Після другого весілля скандал навколо особистого життя шоумена розгорівся з новою силою. Апогеєм стало інтерв'ю Олени Войченко програмі "Світське життя", в якому вона заявила, що Володимир дає мало грошей на дітей, погрожуючи відібрати їх в суді. Після цього Остапчук з оборони перейшов в наступ, публічно звернувшись до своєї колишньої дружини. Він заявив, що Войченко використовує помсту, шантаж і маніпуляції, грає жертву і продовжує жити його життям. У відповідь Олена назвала Остапчука патологічним брехуном і опублікувала в соцмережах "докази зради" - фото листування Остапчука та Горняк. Публічної реакції пари не було, тому залишається лише гадати, чи буде у цій історії новий виток.

Фото: instagram.com/vova_ostapchuk/

  • У непростому 2020-й році були і хороші події, і theLime згадали, хто із знаменитостей став батьками в розпал пандемії.
  • Читайте також про зіркові втрати, які в 2020-му році оплакували мільйони. Деякі з них покинули цей світ раптово і дуже рано, тоді як інші прожили довге і плідне життя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм