Лайм

Аферистку Анну Сорокіну звільнили з в'язниці - як фейковий мільйонерка стала героїнею Netflix

У 2019 дівчину засудили до ув'язнення терміном до 12 років

Шахрайку Анну Сорокіну, яка вдавала у Нью-Йорку багату світську левицю на ім'я Анна Делві, звільнили з в'язниці, пише BBC. У 2019 році її визнали винною у незаконному отриманні послуг та розкраданні у великих розмірах.

Уродженка Московської області, яка з 16 років жила у Німеччині, приїхала до Нью-Йорку в 2016 році. Вона представлялася багатою спадкоємицею, заводила знайомства з заможними людьми і жила в розкішних готелях. Сума її шахрайства перевищує $ 200 тис.

Анна Сорокіна Фото: Getty Images

У Нью-Йорку Сорокіна користувалася вигаданим ім'ям Анна Делві. Вона стверджувала, що в Європі у неї є трастовий фонд, а її статки перевищують $ 60 млн. Фальшива особа дозволила їй вести розкішний спосіб життя: жити в дорогих готелях, їсти в модних ресторанах, відвідувати світські заходи і розширювати коло корисних знайомств.

Для свого "фонду" Сорокіна намагалася отримати позику в розмірі $ 22 млн. Вона використовувала підробні фінансові документи, і навіть зуміла взяти у банку кредит на $ 100 тис. У 2017 році дівчину заарештували за 10 пунктами звинувачення, 8 із яких були прийняті судом. Сорокіну засудили до тюремного ув'язнення терміном від 4 до 12 років, оштрафували на $ 24 тис і зобов'язали виплатити компенсацію в розмірі близько $ 199 тис.

Анна Сорокіна відбувала покарання у в'язниці міста Олбані (Нью-Йорк). Її звільнили через кілька місяців після слухання у справі про умовно-дострокове звільнення. Тепер дівчині загрожує депортація до Німеччини, громадянкою якої вона є.

"Мені дійсно соромно і я дуже шкодую про те, що зробила. Я повністю усвідомлюю, що багато людей постраждали, коли я думала, що не роблю нічого поганого", - сказала Сорокіна.

Історія аферистки привернула міжнародну увагу після викривальної статті у New York Magazine. Незабаром Netflix купив права на її екранізацію, заплативши Сорокіній гонорар у розмірі $ 320 тис. Більшу частину цих грошей дівчина вже витратила на виплату штрафів. Шоураннеркою серіалу стала Шонда Раймс ("Анатомія Грей", "Скандал"). Ще один проект про аферу фейкової спадкоємиці анонсував канал HBO.

  • У 2020 році поліція зловила Голлівудську королеву афери - шахрая, який видавав себе за жінок і обманював акторів. 41-річний індонезієць роками наживався на довірливих працівниках кіноіндустрії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм