Лайм

Фотограф став свідком неймовірної оптичної ілюзії та повірив в існування повітряних замків: фото

Природа в черговий раз довела, наскільки вона дивовижна

Фотограф-аматор з Великобританії Джосс Маллінгер зробив дивовижний знімок замку, який ніби ширяє у повітрі. І хоча ця оптична ілюзія має наукове пояснення, виглядає вона як картинка з фантастичного фільму.

69-річний пенсіонер прямував до парку Нью-Форест, щоб побачити знамениті сади Ексбері. Перед цим вирішив він звернути на узбережжі, де і став свідком незвичайної картини - над морем він побачив "повітряний" замок, пише The Sun.

Фото: Solent

Фотограф відразу вийшов з машини, щоб зробити пару знімків, які більше схожі на фотошоп. Однак ці фотографії реальні. На знімки потрапила рідкісна оптична ілюзія під назвою фата-моргана.

Фото: Solent

Вона виникає через перепад температур в сусідніх шарах повітря, через що відбувається заломлення світла. Через це об'єкти, що знаходяться на горизонті, переміщаються на поверхню води, що створює гарну ілюзію.

На сюрреалістичних фотографіях показаний замок Херст, заснований Генріхом VIII між 1541 та 1544 роками у водах біля узбережжя Хемпшира. Він входив у систему прибережних фортів, які захищали Англію від вторгнення з боку Франції та Священної Римської імперії.

Фото: Solent

Фото: Solent

  • Раніше в соціальних мережах завірусилося відео з новою оптичною ілюзією. 10-секундний ролик виявився настільки заліпательним, що люди просто не можуть пройти повз. Не зміг навіть Ілон Маск.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм