Лайм

Найдинамічніша пісня на "Євробаченні": що говорять про українську групу Go_A в зарубіжних ЗМІ

Пісня "Шум" і голос вокалістки Катерини Павленко захопили Європу

18 травня група Go_A яскраво виступила в першому півфіналі "Євробачення", заявивши про себе як про найсильніших учасників пісенного конкурсу в 2021 році. У гранд-фіналі 22 травня представники України ще раз змусять Європу танцювати під веснянку "Шум", та перш ніж глядачі і журі "Євробачення" вирішать долю учасників, theLime дізнався, що пишуть про них іноземні ЗМІ.

The Guardian: "Найдинамічніша пісня"

"Безумовно, "Шум" української групи Go_A - найдинамічніша пісня на "Євробаченні". Це техно-версія веснянки - традиційної пісні для весняних народних обрядів. У фронтвумен Катерини Павленко, яка виглядає так, ніби збирається випатрати недалеких братків у початковій сцені фільму "Блейд", напрочуд тонкий і пронизливий голос, який поєднується зі швидкою мелодією сопілки. Поступово темп групи набирає обертів до таких, які подобаються голландським хардстайл-ді-джеям. Чекайте найпотужнішого сприйняття цього у залі".

The Week: "Зірковий виступ"

"Друга за величиною країна Європи піднялася на кілька позицій в таблиці лідерів після зіркового виступу в півфіналі за участю електро-фолк-групи Go_A. Назва групи означає "повернутися до коріння" і є поєднанням англійського слова "go" з грецькою буквою "альфа" , яка символізує початок всього. За ці роки Україна заробила репутацію країни, за якою варто спостерігати на "Євробаченні" - вона двічі забирала додому трофей, хоча брала участь у конкурсі тільки 16 разів".

Eurostory: "Крик, який ви нескоро забудете"

"Мабуть, найяскравіша пісня цього року називається "Шум" і виконується групою з досить своєрідною назвою Go_A. Група представляє український фольклор в електронному обрамленні, а її фронтвумен Катерина використовує вокальну техніку, що нагадує контрольований крик. Але, як і "Крик" Едварда Мунка, українська пісня - це крик, який ви нескоро забудете. Тому що Україна дивує, спокушає і захоплює".

The Calvert Journal: "Повернення Тараса Шевченка"

"Начитані фанати зраділи, коли дізналися, що у "Євробаченні-2021" від України братиме участь ніхто інший, як Тарас Шевченко, якого також називають батьком української літератури. На жаль, сам літературний гігант не повернеться в Роттердам, але його сучасний тезка вийде на сцену у складі українського електро-фольклорного гурту Go_A. Їхній трек "Шум" натхненний веснянками - старовинними народними піснями і танцями, які традиційно є частиною весняного ритуалу. "Шум" став першою піснею повністю українською мовою, яка прикрасила сцену "Євробачення"".

BBC: "Теплий прийом"

"Українська група Go_A була дуже тепло прийнята з їхньою піснею "Шум", в якій присутня старовинна фольклорна техніка, відома як "білий голос". Серед інших фаворитів букмекерів Італія, Франція та Ісландія".

RadioTimes: "Успішний вечір"

"Це був успішний вечір для України і їхнього виступу. Go_A не тільки показали сильне шоу, але і зробили все, щоб набрати достатню кількість балів, необхідних для проходження в топ-10. У суботу ввечері ми з нетерпінням чекаємо можливості побачити, як вони знову вийдуть на сцену".

Нагадаємо, що у фіналі "Євробачення-2021" представники України виступлять під номером 19. Заключний етап конкурсу будуть транслювати канали СТБ і UA: Перший, і розпочнеться він о 22:00 за Києвом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм