Лайм

Бетмен любить гроші: комікси DC звинуватили в поступках цензурі Китаю

Індустрія розваг в США знову йде на поводі у Китаю

DC Comics видалили з соцмереж новий постер Бетмена після того, як китайські коментатори звинуватили видавництво в підтримці демократичних протестів в Гонконзі. Про скандал розповіло видання Variety.

На постері зображений Бетмен, що кидає коктейль Молотова на тлі яскраво-рожевого напису "Майбутнє - молоде". Плакат рекламував прийдешній комікс DC Black Label "Повернення Темного лицаря: Золоте дитя", який повинен був з'явитися в магазинах 11 грудня. Його опублікували в Twitter та Instagram видавництва DC Comics, і хоча обидва сайти в Китаї заблоковані, в мережі з'явилося безліч гнівних відгуків китайських користувачів.

Критики стверджують, що плакат висловлює зашифровану підтримку демократичних протестів в Гонконзі. За їх словами, коктейль Молотова натякає на жорстку тактику молодих протестувальників, чорне вбрання Бетмена вказує на чорний одяг і маски гонконгців, а "Золоте дитя" в назві коміксу - завуальоване нагадування про жовтий колір, який використовували під час протестів в Гонконзі 5 років тому.

DC Comics видалив постер із соціальних мереж. Хоча представники Warner Bros. відмовилися коментувати це рішення, Китай є найважливішим ринком для Warner Bros., що володіє DC Entertainment і DC Comics. Через цю поступку акаунти DC Comics заполонила критика з боку людей, які підтримують протести в Гонконзі або незадоволені тим, що компанія пішла на поводі у китайської цензури.

"Значить, тепер Бетмен любить гроші більше, ніж справедливість?" - запитав один із коментаторів в Instagram.

"Очевидно, Китай зараз править світом. Майбутнє молоде? Ні, майбутнє за цензурою", - написав інший.

  • Мультсеріал "Південний парк" заборонили в Китаї за глузування над цензурою. Всього одного епізоду з критикою китайського уряду вистачило, щоб серіал повністю видалили з місцевого інтернету.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси