Лайм

Український співак розгледів "зраду" у пісні переможців Нацвідбору, але отримав на це хорошу відповідь

Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя назвав пісню Go-A "тривожною"

Незабаром після перемоги гурту Go-A у фіналі Нацвідбору на Євробачення-2020 музикант Тарас Тополя, фронтмен гурту "Антитіла", раптом розглянув у тексті пісні "Соловей" тривожне "псевдо-етно" та спробу "впарити Європі патерн про голодоморну та немічну Україну". У соцмережах виникли дискусії, в яких з'явилася гідна відповідь.

Як зазначив на особистій сторінці у Фейсбук Тополя, пропонована гуртом Go-A пісня - "навіть не третьосортне укро-шароварне вариво". Зокрема, на такі думки співака наштовхнула російська форма імені Іван - Ванюша в пісні "Соловей":

"Це спроба впарити Європі патерн про Україну голодоморну, немічну. Про знедолену дівчину і Ванюшу - її коханого, якого мама (народ) не хоче, але ... нікуди не дінеться. Тому що Ванюша все одно ходив, ходить і буде ходити до дівчини, - написав Тополя. - Не здивуюся, якщо "Ванюша" (той, що на півночі) поставить на Євробаченні нам 12 балів. Все буде в контексті спецоперації".

Думка музиканта викликала дискусії і навіть здивування. При цьому для спілкування із здивованими читачами Тополя обрав доволі різкий тон в стилі "удаліться" [якщо вам незрозуміла моя точка зору] і "не вчителька розжовувати".

Ситуацію на особистій сторінці прокоментував користувач з ніком Serge Mesch, який закликав уважніше вслухатися в текст пісні, яка по суті є інтерпретацією віршів Тараса Шевченка.

"За сюжетом Ванюша спокусив Катрусю. Не Катюшу, і не Катеньку, а саме Катрусю, з чого робимо висновок, що українка закохалася в москаля <...> Ванюша кривдить Катрусю, коли каже, що буде кохатися з нею лише таємно, щоб не дізналася мати, чим проявляє до неї неповагу і розбиває їй серце, і їй від цього стає настільки зле, що вона не хоче прокидатися і знову думати про свою любовну поразку", - вказав автор поста.

Тих, хто не спромігся приділити пісні належної уваги, автор закликав не засмічувати інформаційний простір.

  • Нагадаємо, гурт Go-A представить Україну в Роттердамі (Нідерланди) вже в травні цього року. А тим часом читайте головне з того, що потрібно знати про музикантів.
  • Раніше музичний продюсер Нацвідбору Руслан Квінта вказав на нюанс у скандалі з гуртом TVORCHI. Схоже, хтось таки помилився і тепер не зізнається.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси