Лайм

Фешн-директор журналу Vogue потрапила в скандал через висловлювання про війну в Україні

Ситуацію Юлія Пеліпас назвала помилкою

Користувачі соцмереж активно обговорюють скандал навколо свіжого поста фешн-директора українського глянцю Vogue в Інстаграм. В особистих "сторіз" Юлія Пеліпас поділилася думками про актуальні події в світі, серед яких згадали і про нібито громадянську війну в Україні.

"Ми є свідками громадянської війни в моїй країні, і це були найболючіші події в нашому житті..." - написала вона. Незабаром дівчина змінила публікацію, заявивши, що це була помилка системи набору тексту T9, що вважає себе патріоткою, а на сході країни йде війна.

"Дорогі українці, я допустила помилку. Яку виправила. Це не моя громадянська позиція. Усвідомлюю, наскільки це жахлива помилка. Щиро прошу вибачення", - додала Пеліпас у "сторіз".

Версія з помилкою програми T9 здалася учасникам інтернет-дискусій малоймовірною, що викликало лише чергову хвилю обурень. Критика посипалася і на редакцію журналу, яка також поспішила зробити заяву. На офіційній сторінці видання з'явився скріншот вищезгаданого поста фешн-директора.

"Редакція Vogue UA вважає неприпустимими висловлювання Юлії Пеліпас, що з'явилися на її особистій сторінці 2 червня. Юлія вже визнала свою помилку і попросила вибачення у всіх українців", - зазначили в журналі.

"Юлю люблю і поважаю, в голові не вкладається, як редактор її рівня міг допустити таку помилку", - зазначили в одному з коментарів під ним.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси