Лайм

Бариста Starbucks не розчув ім'я клієнтки і потрапив у скандал. Працівникам кав'ярні загрожує звільнення

Дівчина-мусульманка не вірить у помилку співробітника

Дівчина на ім'я Айша (Aishah), яка сповідує іслам, звинуватила співробітника популярної кав'ярні Starbucks у дискримінації та подала відповідний позов до суду. Вся справа в тому, що на чашці кави, яку підписав для неї бариста, вона побачила абревіатуру ISIS (терористичне угрупування "Ісламська держава").

Інцидент стався в одному з супермаркетів американського міста Сент-Пол (штат Міннесота). У відповідь на звинувачення бариста заявив, що не розчув ім'я дівчини, яка завітала до кав'ярні в хіджабі та захисній масці. Сама ж Айша стверджує, що повторила хлопцеві ім'я кілька разів, пише CNN.

Фото: pixabay.com

Представник супермаркету Target, в якому знаходиться кав'ярня, виступив із заявою, в якій підкреслив, що компанія зажди була проти будь-яких проявів дискримінації, але вважає, що справа дійсно може бути у помилці. Представники Starbucks від коментарів відмовилися.

Рада з американо-ісламських відносин виявився значно радикальнішою - там зажадали звільнення співробітників кав'ярні та проведення додаткового навчання для всього персоналу, щоб уникнути подібних неприємностей у майбутньому.

  • Читайте також на theLime, як письменницю Джоан Роулінг звинуватили в трансфобії. Вибачатися довелося навіть зірці "Гаррі Поттера".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси