Лайм

3 міфи про користь волоського горіха, які давно пора забути

Користь і шкода волоського горіха для організму

Волоські горіхи є досить корисним продуктом. Але все-таки деякі їх цілющі властивості є вигадкою. У цьому матеріалі ми розповімо вам, у чому насправді користь таких горіхів.

Почнемо з реальних корисних властивостей. У волоських горіхах міститься безліч вітамінів і корисних речовин: вітаміни B2 і B12, A, DC, E, K, ненасичені жирні кислоти омега 3 і омега 6, фосфор, марганець, йод, калій, магній і багато інших корисні елементи .

Фото: pixabay.com

Цей продукт дійсно може підвищити імунітет (при регулярному вживанні), відновити організм після хвороби, допомогти при анемії і недокрів'ї. Також йод, який входить до складу горіхів, дуже корисний для шкіри, волосся і нігтів.

Фото: pixabay.com

Які ж властивості волоських горіхів є вигаданими? Перший міф - волоський горіх допомагає схуднути. Це неправдива інформація, адже горіхи є дуже калорійними, і навпаки заважають втраті ваги.

Фото: pixabay.com

Другий міф - відвар і настоянка з волоських горіхів корисні для волосся. Ніякої шкоди такий продукт не принесе, але все-таки потрібно пам'ятати про один нюанс - волоські горіхи є досить стійким харчовим барвником. Не варто обполіскувати такою рідиною своє волосся, якщо ви не хочете отримати зеленувато-коричневе забарвлення, яке не змиється кілька днів.

Фото: pixabay.com

Третій міф - волоські горіхи допомагають вилікувати проблеми з потенцією. Так, якусь користь для загального тонусу і чоловічого здоров'я цей продукт може принести при постійному використанні. Але ефект буде непомітним. До того ж, при явних проблемах з потенцією слід не займатися самолікуванням, а йти до лікаря, адже це може бути симптомом захворювання, що розвивається.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.