Лайм

Як виглядали знамениті локації до того, як стали туристичними - 7 цікавих фото

Якими раніше були популярні місця

У світі все постійно змінюється. Ось і знамениті туристичні місця різних міст, про які напевно чув кожен мандрівник, зараз вже зовсім не такі, якими були раніше. Не вірите? Давайте перевіримо.

Ейфелева вежа, Париж

Почнемо з одної з найбільш популярних туристичних точок світу. Ейфелева вежа з 1925 по 1934 рік була звичайним рекламним щитом. Тоді це місце купив Андре Сітроен, власник відомого автомобільного концерну. Пізніше вежу все-таки повернули у власність міста, привели в порядок, прикрасили і перетворили на знамениту пам'ятку.

Фото: commons.wikimedia.org

Лувр, Париж

Ще одне місце Парижа, яке змінилося за роки - Лувр. А точніше, зараз тут є нова споруда, якої раніше не було і в помині. Скляна піраміда, яка вже встигла стати одним із символів сучасного Парижа, була побудована в 1989 році.

Фото: flickr.com/David Nutter

Фото: britannica.com/Michael Mattox

Кремль, Москва

Ви знали, що знамениті стіни Кремля раніше були білими? А саме так воно і було. Білити стіни перестали приблизно в 1880 році, після цього стала популярною фарба. Ось і Кремль тоді вирішили пофарбувати. Правда, чому вибрали саме червоний колір, відмовившись від білого - невідомо. Швидше за все, це робилося для того, щоб надати споруді більш переконливий вигляд.

Фото: pastvu.com

Капітолій, Вашингтон

Легендарний Капітолій у Вашингтоні дуже сильно змінився з моменту будівництва і до нашого часу. В середині 19 століття його визнали недостатньо великим і містким, тому почалося масштабне розширення і переформатування. Тоді ж за компанію вирішили змінити і купол, прибравши старий і встановивши новий зі шпилем.

Фото: wikipedia.org/John Plumbe

Фото: commons.wikimedia.org/Martin Falbisoner

Меморіал Лінкольна, Вашингтон

Меморіал Аврааму Лінкольну завжди виглядав велично і ефектно. Але спочатку він стояв практично на болоті, тому дуже вже вибивався з навколишнього оточення. У 1923 році біля меморіалу побудували знаменитий відображаючий басейн, який зараз є однією з найбільш впізнаваних пам'яток не лише міста, а й США в цілому.

Фото: reddit.com/4bsarrexbn, instagram.com/aussieinla

Статуя Свободи, Нью-Йорк

Найвідоміший символ США, Статуя Свободи, теж не залишився без змін. Статуя зроблена з міді, тому за перші 30 років існування вона дуже помітно змінила колір через окислення. Тоді її вирішили не реставрувати, ну а зараз, через уже понад 130 років, вона остаточно перетворилася на зелену, хоча колись була коричневою. І, по правді кажучи, тепер уже складно уявити її іншою.

Фото: reddit.com/raacl

Ластівчине гніздо, Крим

Цікаво, що відоме Ластівчине гніздо далеко не завжди було красивим білокам'яним замком на скелі. Тобто, на кручі то воно стояло завжди, а ось фасад був зовсім іншим. До того, як це місце купив мільйонер Сергій Рахманінов, майбутній замок був звичайною кам'яною будовою рудо-червоного кольору. Єдине, що візуально робило його унікальним - місце розташування. Але Рахманінов вирішив це змінити, саме при ньому і було зроблено новий красивий фасад, який тепер так люблять туристи.

Фото: museum.ru/Sergei Prokudin-Gorskii, oldcolor.livejournal.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.