Одна з найбільш дискусійних тем багатьох господинь – як зберігати хліб. Одні тримають його в хлібниці за кімнатної температури, але при цьому не забувають про розумний лайфхак – поставити поруч ємність із сіллю, а інші – в холодильнику. theLime вирішив розповісти, де ж найкраще місце для зберігання хліба.
Про це професійний пекар та шеф-кухар Baking Kneads Сара Брайденстайн розповіла у коментарі виданню Express.co.uk.
Читайте також: Як зберегти хліб свіжим і без плісняви: розумний кухонний лайфхак.
Ідеальне місце – це там, де прохолодно та сухо. Тому найкращим місцем стане хлібниця або шафка, які знаходяться подалі від плити. Щоб захистити хліб від плісняви та зберегти вологу, його необхідно зберігати у паперовому пакеті чи бавовняній тканині.
У той же час Брайденстайн відзначила, що найгіршим місцем вважає холодильник. Хоча зберігання хліба в холодильнику може уповільнити появу плісняви, шеф-кухар стверджує, що це призведе до того, що хліб швидше стане черствим.
Читайте також: Топ-4 кухонні лайфхаки, які допоможуть зберегти хліб від плісняви.
Однак, якщо потрібно зберегти хліб на більш тривалий час, можна скористатися морозильною камерою.
"Перш ніж заморожувати, переконайтеся, що хліб охолонув до кімнатної температури. Теплий хліб може призвести до утворення конденсату в пакеті", – зазначила Брайденстайн.
Перед тим, як заморозити, необхідно нарізати його на шматочки і запечатати герметично в пакет. Таким чином не потрібно буде розморожувати весь буханець щоразу, а брати лише ту кількість шматочків, яка потрібна.
- Читайте також на theLime, як врятувати варення, на якому з'явилася цвіль.
Цікаві новини для вас:
- Чи можна зберігати мед у пластиковій тарі: поради, щоб він не втратив смак і користь.
- Експерт розкрила секрет довгого зберігання сиру в холодильнику, щоб він не зацвів.
- Які продукти втрачають свій смак у холодильнику: їх слід зберігати по-іншому.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.