RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На південному фронті пекло, росіяни гатять наче здуріли - боєць "Легіону свободи"

Рашисти намагаються контратакувати на південному фланзі

Рашисти намагаються контратакувати на південному фланзі Боєць "Легіону Свободи" Костянтин Денисов Фото: Апостроф

За повідомленнями американського Інституту вивчення війни (ISW), Збройні сили України проводять операції на островах у дельті Дніпра, а темпи боїв біля Роботиного знизилися. Крім того, на Мелітопольському напрямку українські війська завдали значних втрат російській армії у живій силі та техніці. Яка ж ситуація зараз на Запорізькому напрямку і де точаться найзапекліші бої - в етері Апостроф TV розповів боєць "Легіону Свободи" Костянтин Денисов.

- ISW повідомляє про уповільнення бойових дій на Запорізькому напрямку в районі Роботиного. Чи справді йдеться про уповільнення бойових дій і це що означає? Росіяни менше стріляють чи не намагаються відбити позицій?

- Ситуація одним словом - пекло! Росіяни гатять з усього, що в них є - від АГС до "ураганів" і "сонцепьоків". Уповільнення є - з кількох причин. По-перше, Їхня арта як подуріла - молотить без перестану, також постійно працює їхня авіація. По-друге, вони вдало використовують рельєф місцевості для оборони. Третє, вони ходять в контратаки проти нашої піхоти, і у нас постійно траншейні бої.

Читайте: Під Бахмутом легше не стало, ворог тримає за містом великі резерви - боєць 93 бригады "Холодний Яр"

До честі українських воїнів - ми всі контратаки росіян відбили, хоча у ворога в контратаки ходять морпіхи та десантники. Ми їх тут добряче пошматували, у ворога багато поранених, плюс ми завалили їхніх офіцерів.

Також ми маємо розуміти, що територія дуже замінована. Буває так, що наші розчистили, а на ранок росіяни вже знову все замінували.

І. відверто треба казати, втомилися наші бійці. Вже який місяць постійні бої, фізичне та емоційне навантаження. Не можна постійно йти вперед: шашки наголо в атаку. Треба теж і відпочинок, і ротація, і реабілітація, і морально психологічно забезпечення - адже всі живі люди. Ось ми за сучасну зброю говоримо, за фортифікаційні споруди, але в основі успіху стоять наші люди - піхотинці. 90% війни зараз вигрібає саме штурмова піхота.

- Ви вже згадували про те, що росіяни мінують та переміновують територію. Це якась дистанційна робота? Як це взагалі відбувається?

- Мобіки мінують вручну, кадрові військові мінують дистанційно за допомогою спеціальної техніки.

- Ураження ворожих складів та техніки в Запорізькій області, удари по Криму - якось впливає на передову ворога? Чи можна сказати. що це вливає на боєздатність росіян і з'являються перебої з постачанням?

- На Запорізькому напрямку основне постачання ворога йде не з Криму, а через тимчасово окупований Донбас та через сухопутний коридор з Ростова. Щодо знищення логістики, то певним чином впливає. Але тут заслуга далекобійної та західної зброї, яка дозволяє точними пострілами вибивати їхні склади озброєння і інфраструктуру.

Дивіться: Ворог готується знищити енергетику України: фото, відео і всі подробиці масованого удару 21 вересня

Також наша піхота взяла під вогневий контроль певні дороги і це на лінії зіткнення добряче ламає росіянам логістику. Але окупанти теж не бовдури і намагаються відбити логістичні шляхи та повернути їх під вогневий контроль.

Gовторюсь, там теж не ідіоти сидять - вони все чудово розуміють, моніторять, відслідковують, розвідують, змінюють власну тактику і теж намагаються відбити втрачені позиції. Якщо в них не вдається відбити позиції, тоді вони підганяють “сонцепьоки” і просто квадратами випалюють всю землю.

- Ми бачимо повідомлення від українського командування про високі темпи втрат серед особового складу ворога. Чи дійсно висока ця динаміка і чим вона пояснюється?

- Дуже багато у ворога важких поранених, забиті їхні шпиталі. Навіть лікарів не вистачає: завозять додаткові партії лікарів - це теж ознака, що дуже багато поранених. Причина - це західна зброя, ті ж самі касетні боєприпаси, які працюють по російським опорниках і окопах. Як тільки вони намагаються десь окопатися, а наші розвідали - то одразу позиції накриваються артилерією. І одразу у росіян з'являються або вбиті, або важко поранені.

Читайте: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають

Новини партнерів