RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Росіяни ще мають час скористатися "мостом пекла" - кримський активіст

Дедалі більше кримчан працюють на ЗСУ

Дедалі більше кримчан працюють на ЗСУ Ісмаїл Рамазанов Фото: krymr.com

Серія потужних ударів по військових об'єктах в Криму дуже налякала окупантів та місцевих колаборантів. Дехто вже тікає з півострова, а військові тепер бояться ночувати у казармах. Як окупанти ховаються серед мирного населення, чи спостерігається паніка серед російських колонізаторів та як українські партизани діють на півострові - в етері Апостроф TV розповів кримськотатарський активіст, колишній політв'язень Ісмаїл Рамазанов.

- Удари по об'єктах в Криму, коли гине вище військове керівництво росії - це зрозуміло. А що стосується точкових підривів, як от ліквідація російського військового у Джанкої. Чи є передчуття наближення визволення?

- Скажу більше, сама поведінка окупантів у Криму вже настільки набридла кримчанам, що майже кожен вже долучається до так званої "зачистки" ворога. Про ракетні удари по військових об'єктах вже багато було сказано. Такі дії будуть продовжуватися.

Читайте: Цивільні мають залишити Крим: влада України звернулась до населення півострова

І наші кримчани вже чітко знають, що робити у таких ситуаціях: уникати перебування біля військових об'єктів окупаційної армії.

- Окупанти залишають місця постійного розташування в Криму через страх перед ударами ЗСУ. Командування нахімовського військового училища в Севастополі виселяє курсантів з казарм у нічний час і намагається розселити в готелях і хостелах по місту - повідомляє рух "Атеш". Чи є це явище масовим?

- Вони вже це неодноразово робили, на жаль для нас і для наших людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Загарбники активно заселяются в школах, дитсадках тощо. Також заселяються там, де проживає цивільне населення, зокрема і в будинки людей. Вони й надалі будуть себе поводити таким чином, щоб прикриватися мирним населенням.

- А що ворог робить із технікою? Чи намагаються її якось ховати? Бо був випадок коли пляжник в плавках фотографувався на фоні комплекса ППО С-400.

- Все більше кримчан намагаються фіксувати техніку та передавати ЗСУ для того, щоб ефективніше її знищувати. У росіян немає шансів в тимчасово окупованому Криму чи будь-якій інший частині окупованої території України. Збройні сили України дістануть окупантів і знищать. Але є в окупанта один єдиний шанс зберегти своє життя, залишивши територію України.

Дивіться: Тривожно не лише у Севастополі: карта масованого удару по Криму

- Щодо укриттів на півострові. Так званий губернатор Севастополя повідомляє, що треба астрономічні суми, щоб привести до ладу бомбосховища в Криму. Як взагалі справа з укриттями на півострові?

- Я не буду коментувати представників окупаційної влади і колаборантів. Скажу лише, якщо мова йде про цивільне населення, то окупанти не будуть його захищати. І те, що вони ніби піклуються про кримчан - цього ніколи не було і немає. Тому місцевим треба більш ретельно ставитися до безпеки, намагатися самим приводити до ладу сховища. Бо окупанти ще більше нагнітатимуть обстановку в тимчасово окупованому Криму та на інших окупованих територіях.

- У Криму є зараз російські колонізатори, які приїжджали в останні роки і купували майно. І пiсля ударів ЗСУ по військових об'єктах ще рік тому серед них були хвилі паніки, продажів нерухомості та виїздів з півострова. Чи є зараз нова хвиля паніки? Взагалі як з настроями серед росіян в Криму?

- Настрої різноманітні. Серед росіян є і адекватні люди. Я не буду їх називати, але вони є і активно допомагають кримчанам. А коли мова йде про тих, хто хотів погрітися на кримських пляжах ціною своїх проросійських ідей, то вони покидають півострів. Чим ближче ЗСУ будуть просуватися до Криму, тим буде більше таких випадків. І, навіть, після деокупації Криму, росіянам, які приїхали в Крим буде надана можливість абсолютно безперешкодно виїхати зі звільненого півострова. Але поки стоїть путінський міст - я його називаю міст пекла -, росіяни можуть швидше це зробити і не витрачати час.

Дивіться: "Аксьонов, у вас пропущені": кадри прильоту ракети в штаб Чорноморського флоту РФ

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів