RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус увірвався в світ великого спорту: хто вже заразився

Коронавірус не обійшов стороною професійний спорт

Коронавірус не обійшов стороною професійний спорт Фото: ФК "Ювентус"

Список спортсменів, у яких діагностували смертельний коронавірус, почав активно поповнюватися і зараз вже налічує десятки імен.

На карантині через цю причину опинилися сотні інших професійних спортсменів, а в ряді країн призупинили великі спортивні турніри.

Англія

В Англії смертельний вірус виявили у головного тренера лондонського "Арсеналу" Мікеля Артети. Всю команду і персонал відправили на карантин.

Другий випадок в англійській Прем'єр-лізі діагностували у хавбека лондонського "Челсі" Каллума Хадсона-Одоі. Всі його партнери по команді також самоізолювався.

Крім того, тест на коронавірус здав захисник "Манчестер Сіті" Бенжамен Менді і ще троє футболістів "Лестера". Їх результати поки невідомі.

Італія

Днями в італійській Серії А зафіксували перший випадок зараження коронавірусом. Його діагностували у захисника "Ювентуса" Даніеле Ругані. Він уже проходить курс лікування і почувається добре. Напередодні, 12 березня, вірус діагностували і у його одноклубника Пауло Дібали.

Ще одним хворим в Серії А став форвард "Сампдорії" Маноло Габбьядіні. У клубі кажуть, що у футболіста висока температура.

Німеччина

Коронавірус діагностували у двох гравців "Ганновера", який виступає у другій Бундеслізі. Хворими виявилися Тімо Хюберс і Яннес Хорн. Всіх гравців і співробітників клубу помістили на двотижневий карантин.

США

Перший випадок зараження серед професійних спортсменів, які виступають в США, був виявлений в баскетбольній лізі НБА. Вірус діагностували у центрового "Юти" Руді Гобера.

Цікаво, що через пару днів вірус діагностували у його партнера по команді Донована Мітчелла. У число можливих заражених входить і український баскетболіст Святослав Михайлюк.

Іспанія

Вірус виявили у форварда баскетбольного "Реала" Трея Томпкінса. Тут двотижневий карантин оголосили не тільки для баскетбольної, але і для футбольної команди.

Нідерланди

На карантині виявилися троє співробітників тренерського штабу "Аякса", серед яких Крістіан Поульсен. Всі вони минулого тижня відвідали вечірку, після якої у одного з гостей виявили вірус.

Данія

Смертельний вірус діагностували у колишнього півзахисника збірної Данії Томаса Каленберга. Вірус він міг підхопити в Амстердамі. Тепер же 13 гравців данського клубу "Брондбю" і персонал знаходяться на карантині.

Які спортивні заходи перенесли або скасували через коронавірус

Через небезпеку поширення вірусу першими заходи ввели в Італії. Там призупинили футбольну першість, а потім скасували і інші спортивні турніри.

Всі матчі двох вищих футбольних дивізіонів Нідерландів також припинені. На невизначений термін перенесли і матчі чемпіонату Іспанії, де вірус за добу забрав життя понад 40 осіб. Найближчі два тури чемпіонату Німеччини пройдуть без глядачів, їх безкоштовно покажуть по телебаченню.

В Англії скасували матчі до 4 квітня. Також перенесені на невизначений термін і матчі чемпіонату Португалії.

В Україні також ввели заходи: матчі чемпіонату країни з футболу будуть проходити при порожніх трибунах аж до 3 квітня.

Скасували також свої регулярні турніри НБА та НХЛ в США. В Австралії скасовують Гран-прі "Формули-1", який повинен був пройти 14 і 15 березня.

Ходять чутки, що скасують і чемпіонат Європи з футболу, який повинен пройти в цьому році. Його можуть перенести на 2021 рік. Також ще не було прийнято рішення щодо Олімпіади-2020 року, яка повинна пройти в Токіо.

Не зіграють свій матч в Лізі чемпіонів "Манчестер Сіті" і "Реал". Футболісти іспанського клубу знаходяться на карантині і не зможуть приїхати в Англію на наступному тижні.

Читайте також

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів