RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

На нареченого, залучення удачі та грошей: популярні ворожіння на Водохреще

19 січня православні всього світу відзначають Водохреще - одне з 12 головних християнських свят. Подія присвячена хрещенню Ісуса Христа у річці Йордан. Однією з найпоширеніших традицій є хрещенські обряди та ворожіння, які проводять у Водохресний Святвечір.

"Апостроф" розповідає, як правильно ворожити на нареченого, удачу та гроші.

Водохресне ворожіння на нареченого

Церква вважає ворожіння великим гріхом, тому потрібно обов'язково змити його в ополонці. Але попри таке ставлення священнослужителів, дівчата завжди ворожили на нареченого.

Спосіб 1. Дуже відомий, майже хрестоматійний спосіб дізнатися про ім'я майбутнього чоловіка – вийти вночі на вулицю і запитати ім'я у першого зустрічного. Кажуть, стовідсоткове влучення. Так гадають не тільки на Водохреща, а й в усі святочні дні.

Спосіб 2. Для цього ворожіння слід продірявити краї сірникової коробки та встромити в дірки сірники з іменами своїм і свого коханого. Після цього сірники треба запалити. Якщо вони почнуть схилятися один до одного – бути весіллю. Ну а якщо розійдуться у різні боки – щось явно піде не так.

Спосіб 3. На Святвечір слід розмішати у воді по щіпці цукру, солі та золи. Після цього потрібно дати воді відстоятися, а потім покласти туди по одному волоссячку - своєму і свого коханого. Лягайте спати, а на ранок подивіться – якщо волоски переплетуться – весіллю бути.

Ритуал для залучення удачі

Щоб удача частіше заглядала до вас на вогник, на Святвечір необхідно побризкати всі кути будинку свяченою водою. Слід приказувати, щоб від вас пішли всі збитки, а на їх місце прийшли достаток та добробут. Воду, що залишилася, до ранку потрібно поставити там, де ви зберігаєте цінності. При цьому важливо згадати всіх, кого колись образили, і попросити пробачення – так би мовити, почистити карму.

Що робити для залучення грошей

Ідучи на роботу, покладіть біля дзеркала купюру, щоб гроші множилися.

Банкноти слід завжди тримати упорядкованими, а монети частіше та із задоволенням перераховувати.

Раніше ми писали, що можна і категорично не можна робити на Водохреще.