RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У платіжках українців з'явилася нова абонплата: за що треба платити

Відповідно до змін у Законі України № 1060, починаючи із січня 2022 року постачальники газу вказуватимуть щомісячну абонплату за теплоенергію та гарячу воду у платіжках окремими рядками.

Про це йдеться у відповідних змінах до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг.

За обслуговування та заміну будинкових лічильників тепла і гарячої води громадяни сплачували у вигляді внесків, але із січня 2022 року це включили до плати за абонентське обслуговування.

До поточного місяця ці норми почали запроваджувати у столиці країни, а також в Одесі. Згодом оновлені квитанції почали отримувати і жителі інших українських міст. Зокрема у Тернопільській міськраді це нововведення пояснили тим, що дані кошти за абонплату підуть на обслуговування лічильників та тепломереж.

Крім того, для будинків, обладнаних приладами обліку, у платіжках споживачів також будуть відображатися функціонування систем опалення та гарячого водопостачання.

Раніше "Апостроф" писав, Національний банк України вважає, що збереження високих цін на енергоносії на світових ринках має призвести до зростання тарифів на комуналку.