RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Ненсі Пелосі після зустрічі з президентом Тайваню залишила країну: фото, відео та всі подробиці

Делегація спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі зустрілася із президенткою Тайваню Цай Івень задля обговорення питань партнерства і демократичних цінностей, після чого американська високопосадовиця покинула країну.

Про це повідомила Пелосі у своєму твіттері.

"Ми обговорили, як Америка та Тайвань можуть поглибити наші економічні зв'язки, ще більше зміцнити наше партнерство у сфері безпеки та захистити наші спільні демократичні цінності", - написала вона.

Фото: Твіттер / @SpeakerPelosi

Спікерка пообіцяла зберегти тайванську демократію в умовах загрози з материкового Китаю, яка зростає. За її словами, США не відмовляться від своїх зобов'язань перед Тайванем.

Фото: Твіттер / @iingwen

"Сьогодні світ стоїть перед вибором між демократією та автократією. Рішучість Америки зберегти демократію тут, на Тайвані, і в усьому світі залишається непохитною", - запевнила Ненсі Пелосі.

Фото: Твіттер / @iingwen

Висловилась про візит Пелосі і президентка Івень, дякуючи за "потужну підтримку Конгресом США двосторонніх зв’язків". Крім того, вона наголосила, що ця зустріч надіслала світу меседж "демократії разом протистоять спільним викликам".

Ненсі Пелосі відлітає з Тайваню, прямий етер:

Читайте також на цю тему матеріал "Апострофа": Сі та Ненсі: чим закінчиться тайванська вистава