RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Намагався заплутати розслідувачів: встановлено особу окупанта, який жорстоко стратив українського полоненого

Журналісти-розслідувачі з'ясували особистість російського окупанта, який жорстоко катував українського військовополоненого. Кадри знущань поширили проросійські соцмережі.

Читайте також: У росіян цінності скажених собак: військовий пояснив, як їх зупинити

Про це повідомляє The Insider.

У розслідуванні, яке видання проводило спільно з Bellingcat говориться, що садист у капелюсі та з характерним браслетом на відео та найманець батальйону “Ахмат”, уродженець Туви Очур-Суге Монгуш 1993 року народження – одна й та сама особа.

Журналістам вдалося виявити ще кілька роликів із людиною в такому ж капелюсі та з таким же браслетом, знятих на заводі “Азот” у Сєвєродонецьку та в районі річки Донець на захід від Лисичанська. На кадрах було помічено й інші аналогічні деталі.

The Insider зв'язався із Монгушем. Під час розмови той заперечував свою провину та стверджував, що відео за його участю є результатом монтажу. У результаті окупант заплутався у свідченнях та опосередковано підтвердив, що на кадрах саме він. Так, загарбник визнав, що у ролику з “Азоту” знято його, тоді як встановлено, що це той самий чоловік, що на кадрах зі знущаннями з військовополоненого.

Своєю чергою, в Bellingcat заявили, що їм відоме ім'я людини в капелюсі, але вони не публікують особисті дані, оскільки "обличчя ймовірного злочинця неможливо чітко розглянути на відео попри безліч спільних рис". Розслідувачі з'ясували, що відео зняли на території санаторію “Привілля” в Луганській області.

Раніше фрагмент нелюдської за своєю жорстокістю тортури одного з українських військових показали полоненим окупантам та зняли їхню реакцію на відео. Одному із загарбників стало погано – він ледве втримався на ногах.