RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Що відбувається з енергосистемою України після атак Росії: в Укренерго показали приклад

НЕК "Укренерго" показала фото наслідків російської атаки за останні дні - знищений трансформатор однієї з великих підстанцій на заході країни.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на публікацію компанії у мережі.

Читайте також: По Україні почалися аварійні відключення світла після обстрілу

Зазначається, що під час влучання в нього без світла залишилося близько 400 тисяч людей. Подібних трансформаторів в енергосистемі - десятки. Обладнання неможливо оперативно замінити, проте енергетики роблять все для відновлення живлення в країні.

Так, станом на 17 листопада повернуто електроенергію близько 70% споживачів в деяких центральних областях та підготували високовольні лінії для підключення на заході, також у дніпровському регіонах.

На Херсонщині ремонтні бригади разом із саперами обстежують високовольтні лінії. Там швидкість робіт стримує замінована територія.

"З кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше. Удари по енергосистемі – це єдине, що залишилося ворогу, який програє бій героїчним ЗСУ на фронті. Це потребує витримки та мужності, як від енергетиків, яким доводиться постійно ремонтувати знищене ворогом, так і від кожного українця, яким доводиться змінювати свій спосіб життя", - наголошують у компанії.

Нагадаємо, що 15 листопада низка великих міст та областей країни залишилися без електропостачання через масовані ракетні удари Росії. Серед них Рівненщина, Тернопільщина, Львівщина, Харківщина, Житомирщина та Волинь.