RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

СБУ прийшла з обшуками до приміщень УПЦ МП на Закарпатті: подробиці та фото

Кілька днів тому правоохоронці провели контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, де знайшли багато цікавого, а зараз подібні заходи відбуваються вже на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ МП на Закарпатті.

Про це інформує прес-центр СБ України.

Наголошується, що безпекові заходи відбуваються Службою безпеки спільно з Управлінням патрульної поліції та Ужгородським зональним відділом Військової служби правопорядку у межах роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Читайте також: Мільйони гривень, рублі та проросійська література: СБУ нагрянула з обшуками у приміщення УПЦ МП, фото

Зокрема, враховуючи збройну агресію РФ, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів й здійснюють перевірку осіб на території щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку "русского мира", недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів й убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Зазначимо, що безпекові заходи проходять на території Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря, який розташований у селі Драчине. У соцмережах повідомляють, що церковники цього монастиря в гарних стосунках з Віктором Медведчуком та Оксаною Марченко, які регулярно давали їм гроші.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували проєкт закону, який передбачає заборону діяльності Української православної церкви (Московського патріархату) в Україні.