RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Фіктивний шлюб: в Україні викрили схему виїзду призовників за кордон

Внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україні було оголошено військовий стан, а військовозобов'язаним чоловікам заборонили залишати країну. Водночас деякі українці вигадують різні хитрощі, щоб обдурити закон .

Про нову схему під час брифінгу розповів начальник відділу міграційної поліції ГУНП у Житомирській області Максим Заярний.

Читайте також: Виїзд чоловіків з України під час війни: будуть карати чи ні

"Нашим відділом було викрито злочинну схему діяльності мешканців міста Бердичева та Вінницької області, які налагодили схему оформлення батьківства осіб чоловічої статі над трьома та більше дітьми, за що брали певну плату" , - розповів він.

Виявилося, що місцеві жителі підшукували матерів-одиночок та "батьків". Жінки з низькими доходами та дітьми отримували 500 доларів, а за оформлення фіктивного батьківства, а чоловіки віддавали від 3 тисяч доларів.

Фігуранти справи, чоловік та жінка, допомогли оформити батьківство на двох дітей жителю Переяслава Київської області, який вже мав свою дитину. Він уклав фіктивний шлюб і оформив батьківство, але покинути Україну не встиг, оскільки його затримали правоохоронці.

Заярний розповів про те, що зараз відомо про п'ять-шість випадків у рамках цієї схеми. Нею намагалися скористатися чоловіки віком від 20 до 35 років.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як чоловікам-водіям виїхати за кордон під час війни.