RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Ситуація в Бахмуті досягла крайньої точки: карта і заява генерала ЗСУ

Запеклі бої за Бахмут Донецької області, який продовжують штурмувати російські окупанти, досягли найвищого рівня напруги.

Про це розповів командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський, інформує пресслужба Міноборони.

Читайте також: Сюрприз готовий: навесні ворог здійснить "жест доброї волі" - боєць ЗСУ

Зазначається, що 5 березня у черговий раз він відвідав частини, котрі обороняють Бахмут та на підступах до міста. Там росіяни посилили свої підрозділи за рахунок найманців приватної військової компанії "Вагнер", однак українські захисники продовжують обороняти місто.

"Ворог кинув у бій додаткові сили Вагнера. Наші воїни мужньо боронять позиції на півночі Бахмута, намагаючись не допустити оточення міста", - зауважив командувач.

Він нагадав, що українці чинять опір на цьому плацдармі вже кілька місяців. Увесь цей час спроби ворога захопити місто розбивались об стійкість воїнів.

Збройні сили завдали значних втрат противнику, знищивши велику кількість техніки, змусивши кидати у бій найкращі штурмові підрозділи Вагнера та зменшити свій наступальний потенціал, наголосив Сирський.

Так зараз виглядає карта боїв за Бахмут:

Нагадаємо, за даними Генштабу, Бахмут і найближчі міста залишаються однією з найгарячіших точок на фронті, проте на одному напрямку російські окупанти часом атакують навіть сильніше – йдеться про Кремінну, Луганської області.