RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін посилив покарання за "дискредитацію" армії та ПВК: текст закону

Російський президент Володимир Путін, якого звинувачують у військових злочинах, підписав указ про посилення покарання за "дискредитацію" не лише кадрових військових та мобілізованих росіян, а й "добровольців" із найманцями ПВК "Вагнер", які беруть участь у війні в Україні.

Відповідний указ було опубліковано на російському державному порталі.

Читайте також: Зеленський ввів санкції проти друга Путіна: хто ще потрапив до списку

Документ вносить зміни до статті 20.3.3 Кодексу про адмінправопорушення, статтю 280.3 КК, що передбачають "дискредитацію" ЗС РФ та статтю 207 КК про "публічні поширення свідомо неправдивої інформації про використання ЗС РФ".

Так, максимальне покарання за статтями про "дискредитацію" збільшиться з 5 до 7 років в'язниці. Водночас за поширення "фейків" для росіян збільшили з 3 до 5 років, а максимальний термін за статтею 207 КК залишився незмінним - до 15 років колонії.

"Брехнею" вважають будь-які відомості, які відрізняються від офіційних повідомлень Міноборони, наприклад, повідомлення про удари по пологовому будинку та драмтеатру в окупованому Маріуполі, а також убивства мирних жителів в Україні.

Нагадаємо, російська регулярна армія та приватна військова компанія "Вагнер" в ході боїв за Бахмут втратили 20-30 тисяч людей убитими та пораненими.

  • Вас також може зацікавити:

Вербування зеків на війну: у Пригожина з'явився конкурент і їхня кількість зростатиме

У Путіна свій інтерес: чому в Росії почали "плодитися" нові приватні військові компанії

Путін вирішив заборонити іноземні слова в Росії: у чому суть