RU  UA

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Київрада розглядає можливість створення комунального підприємства для виробництва БпЛА

У відповідь на зростаючу потребу в безпілотних літальних апаратах для Збройних Сил України у контексті триваючої агресії з боку російської федерації, депутат Київської міської ради Віталій Нестор ініціював проект рішення про створення комунального підприємства з виробництва БпЛА.

"Створення комунального підприємства з виробництва безпілотних літальних апаратів у столиці України не лише відповідає нагальній потребі посилення обороноздатності нашої країни в умовах зовнішньої агресії, але й стане значним кроком до розвитку високотехнологічного сектору економіки Києва. Ця ініціатива має потенціал залучити в місто інвестиції, створити нові робочі місця для кваліфікованих фахівців та підняти міжнародний авторитет Києва як центру інновацій та технологічного розвитку", - зазначив Віталій Нестор.

В Україні наразі налічується близько 200 компаній, які займаються розробкою та виготовленням БпЛА, з яких приблизно 50 мають дозволи на постачання своєї продукції армії. Створення комунального підприємства у Києві має на меті залучення інженерів та спеціалістів з вищою освітою зі сфери авіації та БпЛА, які вже працюють у міських органах виконавчої влади.

Крім збільшення кількості робочих місць та підвищення конкурентоспроможності України на ринку виробництва БпЛА, ініціатива також передбачає внесок у міський бюджет та підтримку обороноздатності країни. Важливою перевагою є здатність Києва стати одним із лідерів у виробництві БпЛА, забезпечуючи потреби не тільки України, а й міжнародних партнерів.

Проект рішення вже зареєстровано в Київраді і очікує на подальший розгляд та схвалення.