RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Шива "Руйнівник": вчені показали найбільшого в історії динозавра, знайденого в Аргентині

Минулого року дослідники виявили останки величезного динозавра на ім’я Bustingorrytitan shiva, а тепер випустили художню реконструкцію крейдяного гіганта.

Про це повідомив Livescience

вам також може бути цікаво: Вчені знайшли в Індії останки змії розміром більше, ніж тиранозавр Т-Rex. Фото

Реконструкція художника трьох титанозаврів Bustingorrytitan shiva.Фото: Габріель Діас Янтен

Нещодавно виявлений динозавр довжиною 29,8 метра, названий на честь індуїстського бога Шиви "Руйнівника", топтався Аргентиною разом з іншими "мегатитанозаврами" з довгою шиєю понад 90 мільйонів років тому, повідомляють вчені.

Наприкінці минулого року дослідники описали величезного звіра під назвою Bustingorrytitan shiva на основі скам’янілостей, знайдених у західній Аргентині. Тепер вони працювали з художником, щоб відтворити крейдяного титанозавра, більшого типу довгошиїх зауроподів, на приголомшливих зображеннях і відео.

Шива є одним із найбільших завроподів, коли-небудь зареєстрованих, з орієнтовною вагою близько 67 тонн. Хоча цей "мегатитанозавр" не є найбільшим представником свого виду він все ще є всемогутнім членом стародавньої аргентинської екосистеми.

Відкриття Шиви в регіоні Північної Патагонії на півдні Південної Америки демонструє, що "мегатитанозаври" з гігантизмом понад 50 тонн еволюціонували окремо від титанозаврів, за словами провідного автора дослідження Марії Едіт Сімон, палеонтолога, яка керувала розкопками Шиви.

"У Патагонії ми все ще перебуваємо на тому етапі, коли ми з більшою ймовірністю знайдемо щось нове, ніж щось відоме, а невідоме часто чудове», — сказала Сімон в електронному листі Live Science. "У публікації ми повідомляли про зауропода, який став гігантом, незалежно від інших у своїй групі".

Фермер, на ім'я Мануель Бастінгоррі знайшов першу гігантську скам’янілість B. shiva на своїй землі в провінції Неукен у 2000 році. Сімон сказала, що вона відповідала за лабораторію та дослідницьку територію в сусідньому Палеонтологічному музеї Ернесто Бахмана на початку 2000-х років і розкопала ферму у 2001 рік.

Нещодавно "Апостроф" розповідав про 4-тисячолітнього "зомбі", якого знайшли в Німеччині.

  • Вам також може бути цікаво:

Вчені відкрили новий вид динозаврів, що жили в Патагонії 70 мільйонів років. Фото

Забутий повелитель оази: як виглядав титанозавр, який жив 75 мільйонів років тому

У Британії знайшли останки морського динозавра розміром з 8-поверховий будинок