RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

Перепише історію заселення Австралії: вчені виявили невідомі раніше сліди цивілізації

Австралійські вчені знайшли докази того, що перші люди заселили території сучасної Австралії 65 тисяч років тому - вони були частиною першої хвилі переселенців, які подорожували на схід з Африки, через Євразію і зрештою до Австралії та Нової Гвінеї.

Про це повідомляє "Ancient-origins".

Зазначається, що завдяки аналізу осадових відкладень у Лайлі доводить, що люди прибули на ці території через навмисну та широкомасштабну колонізацію. Це чітко видно в найдавніших слідах заселення, які включають вогнища, щільні скупчення кам’яних артефактів і залишки раціону, багатого рибою та молюсками.

Читайте також: У Єгипті знайшли останки тисяч муміфікованих баранів: що сталося з ними

За допомогою техніки мікроморфології вдалося визначити, що осад до заселення не мав ознак присутності людини, в той час, коли на це місце переїхала велика кількість людей – з'явилося багато слідів людської діяльності, включаючи стислі витоптані шари, спричинені проходженням людей по підлозі притулку.

Тож, можна зробити висновки, що переміщення людей на острови було постійним процесом, а не окремою подією, причому заселення південних островів відбулася через тисячі років після початкового заселення Австралії.

Нагадаємо, раніше археологи виявили в Помпеях нову фреску.

  • Вас також може зацікавити:

Скарби Геракліона: археологи показали знахідки в "загубленому" місті на дні Середземного моря

У Єгипті відновили древній храм богині Ісіди: фото

У Єгипті знайшли папірус із текстами Книги мертвих: у чому його унікальність