RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Суд у Києві прийняв резонансне рішення щодо дивідендів компанії Коломойського

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив в повному обсязі позов ПАТ "Укрнафта" до Кабінету міністрів, скасувавши дію його постанови про розмір дивідендів, які компанія повинна була сплатити до держбюджету за 2018 рік.

Про це йдеться в опублікованому рішенні суду від 23 березня 2020 року.

Державі в особі НАК "Нафтогаз України" належать в "Укрнафті" 50% плюс 1 акція, 42% акцій знаходяться у власності структур олігарха Ігоря Коломойського, який за фактом контролює компанію.

Кабмін в квітні 2019 року своєю постановою збільшив норматив відрахування дивідендів до держбюджету, якщо їх прибуток перевищує 50 мільйонів гривень, з 75% до 90%. "Укрнафта" оскаржила це рішення уряду і зажадала скасувати його дію відносно компанії. "Укрнафта" в своєму позові посилалася на незадовільний фінансовий стан, зокрема, на податковий борг та збиток, що утворилися в попередній період.

До позову згодом приєдналася НАК "Нафтогаз України" як мажоритарний акціонер "Укрнафти".

В результаті, Окружний адмінсуд Києва скасував дію зазначеної постанови Кабміну щодо "Укрнафти". Цей вердикт може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Як раніше писав "Апостроф", "Нафтогаз" і "Укрнафта" уклали мирову угоду з приводу "спірного" газу, яка виявилася вигідною Коломойському.