"Бідна" Україна: мережі розбурхала новина про МВФ "по-новому"

Порівняння рівня доходів голови Міжнародного валютного фонду Крістіан Лагард і керівника Національного банку України Валерії Гонтарєвої викликало бурхливе обговорення в соціальних мережах.

Розпочалая дискусія після публікації поста журналіста Юрія Бутусова у Facebook, де він вказує річний дохід голів МВФ і НБУ.

У пості журналіста йдеться про те, що Лагард зі своїм річним доходом в $550 тис. виявиться практично вдвічі "біднішою" за Гонтарєву на зустрічі, що відбудеться в листопаді та буде стосуватися обговорення отримання Україною нового кредиту від МВФ і поповнення українських золотовалютних резервів.

Пост Бутусова викликав не тільки помітне пожвавлення громадськості, зібравши близько 2 тисяч лайків за 2 години, а й різку критику.

Так, користувач Facebook Дмитро Попов зазначив у коментарях до цього посту спекулятивний характер подібного порівняння, вказавши на походження такого високого доходу голови НБУ.

"А скільки у Гонтарєвої зарплата? $70000 на рік. Те, що в неї великий дохід від продажу частки ICU, - це якраз наслідок вступу на посаду. За законом зобов'язана була продати",- пише Попов.

У свою чергу журналіст Юрій Романенко знаходить у цьому порівнянні привід для жарту, іронічно помічаючи, що пост Бутусова "зробив його ранок".

Як раніше повідомляв "Апостроф", Гонтарєва задекларувала $1,8 млн особистих заощаджень.