Fitch погіршило прогноз для української економіки

Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає, що зростання ВВП України в 2015 році складе 2%, а не 2,5%, як прогнозувалося раніше.

Про це повідомляється на сайті Fitch.

На думку агентства, зростання ВВП України в 2018 році складе 3% на тлі поліпшення споживчого попиту та інвестицій. Також наголошується, що зростання ВВП України у 2016 році на 2,3% перевершив очікування, але блокада ОРДЛО негативно позначиться на гірничодобувної, металургійної та електроенергетичної галузях.

Також агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній національній валюті на рівні В- зі стабільним прогнозом.

"В рейтингах України спостерігається слабка зовнішня ліквідність, високе боргове навантаження і структурні недоліки, пов'язані з слабким банківським сектором, інституційними обмеженнями, геополітичними та політичними ризиками", - відзначили в агентстві.

Наголошується, що борги державного сектора виросли до 72% ВВП (84%, включаючи облігації) в 2016 році, що значно вище середнього показника в 56%, що частково відображає рекапіталізацію "Приватбанку", який, як очікується, збільшить боргове навантаження на 5,6% ВВП.

Очікується, що середня інфляція знизиться до 11,2% порівняно з 14,9% у 2016 році.

Як повідомляв "Апостроф", Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України в 2017 році на рівні 2%.