RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Епоха бідності прискорюється: в Раді назвали головні мінуси бюджету на 2020 рік

Ухвалений українським парламентом проект державного бюджету на 2020 рік не є бюджетом розвитку і бюджетом економічного зростання.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив перший заступник глави бюджетного комітету Ради Іван Крулько.

"Ми побачили, що тарифи ніхто знижувати не збирається, зарплати вчителям підвищувати не збираються, тому "Батьківщина" утрималася від голосування", - пояснив він.

Депутат додав, що уряд не виконав завдання, яке поставив президент з питання чотирьох напрямків доопрацювання проекту бюджету. Зокрема, мова йде про такі напрямки, як економічне зростання, підвищення соціальних стандартів, програма розвитку українських Карпат і збільшення коштів фонду регіонального розвитку.

"По всіх чотирьох напрямках не відбулося будь-яких дій, навпаки, зроблено крок. Наприклад, фонд регіонального розвитку - на перше читання подали 9,5 мільярда гривень, на друге - 7,5 мільярда гривень. Інвестиційні проекти - парламент приймає рішення збільшити, а вони зменшують навіть в порівнянні з тим, що було подано на перше читання, і замість 2,3 мільярда гривень дають 1,8 мільярда гривень. Питання соціальних стандартів: нам сказали, що буде закінчена епоха бідності - але епоха бідності не те, що не закінчується, вона продовжує прогресувати серйозними темпами", - заявив нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Початок епохи злиднів: як "слуги народу" підставили Зеленського.