RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Частково безробітним погасять півмільярда боргу: хто отримає гроші

З державного бюджету пропонують виділити 459,5 млн гривень на погашення майже півмільярда гривеньборгу виплат з часткового безробіття.

Про це йдеться в постанові Кабміну “Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття”.

Як зазначається пояснювальній записці до проекту, механізм надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину було запроваджено у 2020 році з метою підтримки зайнятості осіб, які постраждали внаслідок скорочення економічної діяльності суб'єктів господарювання у зв'язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Водночас у держбюджеті України на 2021 рік не передбачено коштів на надання фінансової допомоги Фонду для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Заборгованість по виплаті допомоги по безробіттю частковому безробіттю складає 459 537,1 тис. гривень.

"З огляду на зазначене, проектом акта пропонується здійснити розподіл бюджетних призначень, передбачених Міністерству фінансів у загальному фонді державного бюджету за бюджетною програмою КПКВК 3511380 "Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID -19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками", шляхом передачі Міністерству економіки частини бюджетних призначень у сумі 459 537,1 тис. гривень для виплати Фондом допомоги по частковому безробіттю", - йдеться в документі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як локдаун вдарив по безробіттю в Україні і чого слід очікувати далі.