RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Постійно зростатиме: у платіжках за комуналку з'явилася нова графа

Жителі столиці отримали рахунки за комунальні послуги, в яких з'явилася нова графа - місячна плата за комунальні послуги. Ця плата прив'язана до прожиткового мінімуму, вона сплачується будь-якої пори року і її планують підвищувати.

Про це повідомив Голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на своїй сторінці у Facebook.

“Тепер кожен із нас у платіжці може побачити додатковий платіж від постачальника комунальних послуг. Це – абонентська плата. Її вам виставлятимуть за постачання тепла, гарячої води, послуг водоканалів та вивезення ТПВ”, - написав він.

Олег Попенко пояснив, що абонентська плата вираховується за спеціальною формулою та навів приклад: “З грудня 2020 року прожитковий мінімум становить 2189 гривень. Додатково платіжка вийде на 111,7 грн., без банківської комісії (4 платіжки за гарячу, холодну воду опалення та вивезення ТПВ) з однієї квартири. Якщо брати в сумі, то додатково українці заплатять щомісяця на 2,01 млрд гривень більше за комунальні послуги”.

Деякі підписники сторінки засмучені новиною, інші ж зазначають, що така абонентська плата була завжди, але прихованою: "Це не додатковий платіж, вона і раніше була в структурі тарифу, а тепер її зобов'язали вичленувати".

Раніше ми говорили про дев'ять категорій населення, які не дають субсидії на комунальні послуги.