Деяким українцям належить 900 гривень компенсації за комуналку в опалювальний сезон

Українці, які безоплатно розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб, можуть претендувати на грошову допомогу від держави - гроші оформлюються як допомога на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляють у Міністерстві з реінтеграції окупованих територій.

Зазначається, що на кожного переселенця можна отримати 900 гривень, наявність субсидії на цю виплату не впливає.

Головною умовою є відсутність боргів по оплаті комуналки. Також із ВПО при цьому забороняється брати гроші за оренду житла. При цьому на суму допомоги не впливає, що саме було надано постраждалим: кімната, квартира чи будинок.

Читайте також: Як виплачуватимуть допомогу переселенцям з 1 січня: всі подробиці

Щоб оформити допомогу, необхідно подати пакет документів до відповідних органів (ЦНАП чи органи соціального захисту населення). Документи потрібні як від власника будинку та від переселенців, яких він розміщує у своєму житлі.

У день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їхньої кількості власник житлового приміщення зобов'язаний подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні до виконкому.

Раніше ми писали, що в Україні внутрішні переселенці мають право на субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Її надають за фактичним місцем проживання.