RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

НБУ відкликав ліцензію в найбільшої мережі обмінників: що відомо

В Україні найбільшу українську небанківську обмінну мережу "Фінод", що має близько 400 пунктів обміну валют у 16 регіонах країни, позбавили ліценції.

Таке рішення ухвалив Національний банк, інформує його пресслужба.

Читайте також: Що чекає банки за відмову приймати "старі" долари: відповідь голови НБУ

Як зазначається, також мережу позбавили дозволу на надання послуг з факторингу, фінансового кредиту, фінансового лізингу, надання гарантій та поруки.

У пресслужбі пояснили, що рішення ухвалили через невиконання зобов'язання застосувати заходи щодо усунення порушень та причин, що посприяли вчиненню порушенню. Зобов'язання регулятор поклав ще у липні, а виконати вимоги мережа мала до 2 серпня, проте цього не зробила.

Відомо, що порушенням було ненадання відомостей та документів на виконання постанови "Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану". У червні НБУ оштрафував "Фінод" на 300 тисяч гривень через порушення у відеоспостереженні та контролі.

"Фінод" налічував 432 обмінники. За даними ЗМІ, під час війни кількість зросла удвічі. У першому півріччі "Фінод" очолив список фінкомпаній за розміром грошового виторгу – 2,1 млрд грн, чистий прибуток становив 61,96 млн грн.

Ключовий власник мережі - одесит Олексій Штевнін (частка 85%). Його бізнес пов'язаний зі сферою оптової торгівлі кавою, чаєм та прянощами. Керівник "Фіноду" - Максим Ткаленко (частка 25%).

Раніше "Апостроф" писав, як скасувати переказ грошей з картки на картку.

  • Вас також може зацікавити:

Шахраї "полюють" у соцмережах за картками українців: названо топ-схеми

Перекази з карток польських та німецьких банків у Приват24: для українців зробили приємний сюрприз

В Україні почали блокувати рахунки клієнтів великого банку: що сталося і як уникнути обмежень